Metodă de preparare
Curățim morcovul, prazul (doar partea albă) și usturoiul.
Tăiem morcovul cubulețe, prazul rondele iar usturoiul îl zdrobim.
Încingem uleiul într-o cratiță și adăugăm legumele. Le înăbușim 8-10 minute, amestecînd continuu.
Adăugăm cimbru, coaja rasă de lămîie, sare și apa. Fierbem sub capac 20 – 25 minute, pînă se va înmuia morcovul.
Transformăm supa într-un piure cu ajutorul blenderului, adăugăm sucul de lămîie, sare și piper.
Pregătim pesmeții: tăiem pâinea cubulețe. Amestecăm într-un bol uleiul cu boiaua de ardei, sare, piper și usturoiul zdrobit. Tăvălim cubulețele de pâine în compoziția picantă și le punem în tavă, în care am așternut preventiv hîrtie de copt.
Coacem crutoanele circca 5 minute la 200oC, apoi le amestecăm și le lăsăm în rolă încă 5 minute.
Servim supa - cremă cu crutoane picante.
Comentarii
Похожие статьи
-
Bomboane de morcov ian 28, 2015
-
Orez cu legume în stil Shanghai noi 23, 2013
-
Clătite din morcov iul 08, 2014
-
Piept de găină cu sos katsu și orez iun 19, 2014
-
Supă–cremă din mazăre ian 20, 2015