Supă–cremă din morcov cu pesmeți picanți

Просто&Вкусно - Supe - Supă–cremă din morcov cu pesmeți picanți

Ingrediente

Pentru supă:

3 morcovi

1 praz

3 lng ulei de măsline

2 căței de usturoi

3 lng suc de lămîie

½ linguriță cimbru uscat

½ linguriță coajă rasă de lămîie

1l apă

Sare

Piper

Pentru pesmeți:

4-5 felii de pâine

3-4 lng ulei de măsline

Boia de ardei

Sare

Piper

2 căței de usturoi pisați

Metodă de preparare

1

Curățim morcovul, prazul (doar partea albă) și usturoiul.

2

Tăiem morcovul cubulețe, prazul rondele iar usturoiul îl zdrobim.

3

Încingem uleiul într-o cratiță și adăugăm legumele. Le înăbușim 8-10 minute, amestecînd continuu.

4

Adăugăm cimbru, coaja rasă de lămîie, sare și apa. Fierbem sub capac 20 – 25 minute, pînă se va înmuia morcovul.

5

Transformăm supa într-un piure cu ajutorul blenderului, adăugăm sucul de lămîie, sare și piper.

6

Pregătim pesmeții: tăiem pâinea cubulețe. Amestecăm într-un bol uleiul cu boiaua de ardei, sare, piper și usturoiul zdrobit. Tăvălim cubulețele de pâine în compoziția picantă și le punem în tavă, în care am așternut preventiv hîrtie de copt.

7

Coacem crutoanele circca 5 minute la 200oC, apoi le amestecăm și le lăsăm în rolă încă 5 minute.

8

Servim supa - cremă cu crutoane picante.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Supe




Comentarii

Похожие статьи