Ingrediente
1l bulion de legume sau apă
1kg conopidă
500g cartofi
1 ceapă medie
5 fire de arpagic
100ml frișcă grasă
50g unt
2 frunze de dafin
Ulei de măsline
Sare
Piper negru proaspăt măcinat
Pentru biluțele de cașcaval:
½ pahar parmezan ras sau alt cașcaval tare
¼ pahar făină
1 ou
5 lng lapte
1 lng unt
Un vîrf de cuțit de sare
Ulei vegetal pentru friteuză
Metodă de preparare
Punem la foc laptele și untul, lăsăm să înceapă a fierbe. Presărăm deodată toată făina și sarea și amestecăm continuu cu o lingură de lemn, pînă cînd aluatul nu se va ține de bordurile cratiței. Turnăm aluatul într-un bol și îl lăsăm să se răcească. Adăugăm oul și cașcavalul, amestecăm bine. Învelim bolul cu peliculă alimentară și îl introducem în frigider pentru 30 minute.
Încălzim bulionul. Curățim cartofii și ceapa. Ceapa o tăiem cubulețe, cartofii feliuțe. Conopida o desfacem în floricele. Încingem într-o cratiță mare 2 linguri de ulei de măsline și 2 linguri de unt, adăugăm ceapa și cartofii și îi călim sub capac, circca 10 minute, amestecînd periodic. Turnăm bulionul fierbinte și mai fierbem 10 minute. Adăugăm conopida și frunzele de dafin, fierbem supa pînă va fi gata.
Înlăturăm frunzele de dafin și transformăm supa într-o cremă cu un blender. Adăugăm frișcă, sărăm și pipărăm.
Înjumătățim aluatul și formăm 2 cîrnați, tăiem din fiecare 20 de bucăți. Formăm biluțe mici cu mîinile umede și le punem pe un tocător presărat cu făină.
Încingem uleiul în friteuză sau într-un ceaun. Prăjim cîte 6-8 biluțe în același timp, circca 2 minute – ele trebuie să devină aurii și crocante. Punem biluțele gata pe șervețele de hîrtie.
Înfierbîntăm supa, apoi o servim presărată cu biluțe de cașcaval.
Comentarii
Похожие статьи
-
Tartă cu ciuperci şi caşcaval proaspăt mai 23, 2014
-
noi 21, 2024
-
Aperitiv de brânză cu căpşune mai 23, 2014
-
Supă-cremă de sfeclă roşie cu germeni de... iun 12, 2014
-
Supă de ceapă sep 23, 2014