Metodă de preparare
1 ceapă și 1 morcov se toacă mărunt și se prăjesc în ulei natural, într-o cratiță, în care se va prepara borșul. Tulpina de țelină, de asemenea se toacă mărunt și se adaugă la prăjire.
În timp ce se prepară prăjeala, se fierb ouăle de prepeliță.
Legătura de măcriș se taie fâșii mici, varza se taie și ea aproximativ de aceeași dimensiune.
În castronul cu prăjeală se toarnă 2,5 l de apă. Cantitatea de apă poate varia în funcție dacă, vă place borșul să fie gros sau lichid.
Se taie cartofii în cuburi și se pun la fiert în cratiță, aproximativ 20 minute. Cînd cartofii vor fi fierți, adăugați în cratiță măcrișul și varza. Se fierb timp de aproximativ 7 minute la foc mic.
Ouăle de prepeliță fierte se decojesc. Jumătate din ele se pun de o parte, celelalte se adaugă în borș.
Se iau 2 ouă de găină, se bat bine, se adaugă la ele 2 polonice de lichide din cratița cu borș. Repede, foarte repede, se amestecă bine masa de ouă, astfel ca ouăle să nu se coaguleze.
Mărarul, pătrunjelul și usturoiul se toacă mărunt, și se adaugă în borș. Se condimentează cu sare și piper. Se aduce borșul până la fierbere și se oprește.
Restul 10 ouăde prepeliță rămase se taie în jumătăți și se servește în fiecare bol cu borș.
Comentarii
Похожие статьи
-
Skordalia, reteta traditionala greceasca iun 16, 2014
-
Omletă bulgărească iun 09, 2014
-
Ravioli ian 22, 2015
-
Asian inspired sep 21, 2016
-
Cinele în stil turcesc mai 13, 2015