Masa copiilor

Просто&Вкусно - Masa copiilor

Masa copiilor

Sănătatea copiilor depinde de cum se alimentează ei! De aceea trebuie să fim foarte atenți la raționul lor zilnic. Bineînțeles, că de cele mai multe ori copii noștri mănîncă ceea ce mîncăm noi, asta nu e tocmai corect, mai ales de sărbători. Noi sperăm că rețetele pregătite pentru masa copiilor, le vor fi pe plac și vor fi benefice pentru sănătatea lor.

 


Supă de legume cu paste steluțe

 

Ingrediente:

200g piept de pui

1 ceapă

1 morcov

2 cartofi

100g paste steluțe

Pătrunjel

Ceapă verde

 

Mod de preparare

  1. Spălăm pieptul de pui și îl tăiem mărunt. Fierbem bulionul de pui.
  2. Curățim și spălăm legumele, le tăiem cubulețe.
  3. Adăugăm legumele în cratiță și le fierbem pînă vor fi gata.
  4. Adăugăm pastele și mai fierbem supa 7-8 minute.
  5. Servim supa presărată cu pătrunjel și ceapă verde tocate mărunt.

 

 

Piure de cartofi cu perișoare de pui aburite și sos de frișcă

 

Ingrediente:

Pentru perișoare:

200g piept de pui

1 lng fulgi de ovăz

Sare

Piper

Pentru sos:

50g unt

1 linguriță făină

1 gălbenuș de ou

100ml lapte

1 lng suc de lămîie

¼ linguriță sare

Pentru piure:

5 cartofi

20g unt

50ml lapte

 

Mod de preparare

  1. Pregătim perișoarele: turnăm apă clocotită peste fulgii de ovăz și îi lăsăm să se umfle.
  2. Mărunțim în blender pieptul de pui și fulgii de ovăz cu tot cu lichid. Presărăm puțină sare.
  3. Formăm din tocătură perișoare mici.
  4. Le pregătim la abur timp de 25 minute.
  5. Între timp pregătim sosul: topim untul pe baie de abur, adăugăm făina, o prăjim pînă devine aurie apoi adăugăm laptele și gălbenușul. Firbem sosul pînă se va îngroșa, amestecînd continuu.
  6. Îl luăm de pe foc și adăugăm suc de lămîie și sare.
  7. Pregătim piureul: fierbem cartofii și îi pisăm. Turnăm în ei lapte fierbinte și adăugăm unt. Amestecăm bine totul.
  8. Servim piureul cu perișoarele de pui și sosul de frișcă.

 

 

Budincă din brînză cu sos din pomușoare

 

Ingrediente:

200g brînză grasă

1 ou

1 lng crupe de griș

1 lng zahăr

Pentru sos:

1 pahar amestec de pomușoare

2 lng zahăr

 

Mod de preparare

  1. Încingem rola la 180o
  2. Despărțim albușurile de gălbenușuri.
  3. Batem gălbenușurile cu zahăr pînă devin albe. Adăugăm brînza și mai batem puțin, apoi adăugăm grișul și amestecăm bine totul.
  4. Batem în mixer albușurile pînă devin spumă, le adăugăm atent în compoziția de brînză.
  5. Punem compoziția de brînză în forme și le coacem timp de 30 minute.
  6. Pregătim sosul: amestecăm în blender pomușoarele cu zahărul. trecem sosul prin sită pentru înlăturarea semințelor.
  7. Servim budinca caldă, stropită cu sos de pomușoare.

 

Coctail din lapte cu banană

 

Ingrediente:

250ml lapte

125ml iaurt natural

1 banană

 

Mod de preparare

  1. Batem în blender toate ingredientele, pînă obținem o compoziție omogenă cu spumă vaporoasă.

 

 

Clătite pufoase cu mere

 

Ingrediente:

100g făină

160ml chefir

1 ou

½ lng unt topit

1 linguriță praf de copt

¼ linguriță bicarbonat de natriu

15g zahăr

¼ linguriță sare

2 mere medii

Zahăr pudră pentru decor

 

Mod de preparare:

  1. Amestecăm deoparte ingredientele solide și cele lichide.
  2. Amestecăm ambele compoziții pînă obținem bulbuci mici. Lăsăm aluatul deoparte timp de 15 minute. Aluatul va crește și va deveni pufos.
  3. Spălăm merele, le îndepărtăm cotoarele și le tăiem feliuțe subțiri.
  4. Ungem tigaia încinsă cu unt și începem să prăjim clătitele, punînd în ea căte o lingură de aluat. Punem cîte 2-3 feliuțe de măr peste fiecare clătită.
  5. Prăjim clătitele cîte 3-5 minute pe fiecare parte.
  6. Punem clătitele gata pe farfurie și le presărăm cu zahăr pudră. Le servim calde alături de un coctail din lapte.


Autor Olesea Buneac


Tags

Похожие статьи

Comentarii