Masa copiilor
Sănătatea copiilor depinde de cum se alimentează ei! De aceea trebuie să fim foarte atenți la raționul lor zilnic. Bineînțeles, că de cele mai multe ori copii noștri mănîncă ceea ce mîncăm noi, asta nu e tocmai corect, mai ales de sărbători. Noi sperăm că rețetele pregătite pentru masa copiilor, le vor fi pe plac și vor fi benefice pentru sănătatea lor.
Supă de legume cu paste steluțe
Ingrediente:
200g piept de pui
1 ceapă
1 morcov
2 cartofi
100g paste steluțe
Pătrunjel
Ceapă verde
Mod de preparare
- Spălăm pieptul de pui și îl tăiem mărunt. Fierbem bulionul de pui.
- Curățim și spălăm legumele, le tăiem cubulețe.
- Adăugăm legumele în cratiță și le fierbem pînă vor fi gata.
- Adăugăm pastele și mai fierbem supa 7-8 minute.
- Servim supa presărată cu pătrunjel și ceapă verde tocate mărunt.
Piure de cartofi cu perișoare de pui aburite și sos de frișcă
Ingrediente:
Pentru perișoare:
200g piept de pui
1 lng fulgi de ovăz
Sare
Piper
Pentru sos:
50g unt
1 linguriță făină
1 gălbenuș de ou
100ml lapte
1 lng suc de lămîie
¼ linguriță sare
Pentru piure:
5 cartofi
20g unt
50ml lapte
Mod de preparare
- Pregătim perișoarele: turnăm apă clocotită peste fulgii de ovăz și îi lăsăm să se umfle.
- Mărunțim în blender pieptul de pui și fulgii de ovăz cu tot cu lichid. Presărăm puțină sare.
- Formăm din tocătură perișoare mici.
- Le pregătim la abur timp de 25 minute.
- Între timp pregătim sosul: topim untul pe baie de abur, adăugăm făina, o prăjim pînă devine aurie apoi adăugăm laptele și gălbenușul. Firbem sosul pînă se va îngroșa, amestecînd continuu.
- Îl luăm de pe foc și adăugăm suc de lămîie și sare.
- Pregătim piureul: fierbem cartofii și îi pisăm. Turnăm în ei lapte fierbinte și adăugăm unt. Amestecăm bine totul.
- Servim piureul cu perișoarele de pui și sosul de frișcă.
Budincă din brînză cu sos din pomușoare
Ingrediente:
200g brînză grasă
1 ou
1 lng crupe de griș
1 lng zahăr
Pentru sos:
1 pahar amestec de pomușoare
2 lng zahăr
Mod de preparare
- Încingem rola la 180o
- Despărțim albușurile de gălbenușuri.
- Batem gălbenușurile cu zahăr pînă devin albe. Adăugăm brînza și mai batem puțin, apoi adăugăm grișul și amestecăm bine totul.
- Batem în mixer albușurile pînă devin spumă, le adăugăm atent în compoziția de brînză.
- Punem compoziția de brînză în forme și le coacem timp de 30 minute.
- Pregătim sosul: amestecăm în blender pomușoarele cu zahărul. trecem sosul prin sită pentru înlăturarea semințelor.
- Servim budinca caldă, stropită cu sos de pomușoare.
Coctail din lapte cu banană
Ingrediente:
250ml lapte
125ml iaurt natural
1 banană
Mod de preparare
- Batem în blender toate ingredientele, pînă obținem o compoziție omogenă cu spumă vaporoasă.
Clătite pufoase cu mere
Ingrediente:
100g făină
160ml chefir
1 ou
½ lng unt topit
1 linguriță praf de copt
¼ linguriță bicarbonat de natriu
15g zahăr
¼ linguriță sare
2 mere medii
Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
- Amestecăm deoparte ingredientele solide și cele lichide.
- Amestecăm ambele compoziții pînă obținem bulbuci mici. Lăsăm aluatul deoparte timp de 15 minute. Aluatul va crește și va deveni pufos.
- Spălăm merele, le îndepărtăm cotoarele și le tăiem feliuțe subțiri.
- Ungem tigaia încinsă cu unt și începem să prăjim clătitele, punînd în ea căte o lingură de aluat. Punem cîte 2-3 feliuțe de măr peste fiecare clătită.
- Prăjim clătitele cîte 3-5 minute pe fiecare parte.
- Punem clătitele gata pe farfurie și le presărăm cu zahăr pudră. Le servim calde alături de un coctail din lapte.
Autor Olesea Buneac
Tags
Похожие статьи
-
Vitamine usturătoare feb 20, 2015
-
Melodia Flamenco iun 25, 2014
-
Supă cremă din praz sep 24, 2014
-
Frappuccino cu sirop de rodie iun 06, 2014
-
Limonadă cu zmeură iun 18, 2014