Într-o companie plăcută

Просто&Вкусно - Într-o companie plăcută

Într-o companie plăcută

Toți se străduie să se îmbodolească în ceva calduț, fie în geci călduroase sau plapume moi. Există multe modalități de a scăpa de frig, una eficientă este: cinele fierbinți. Noi am ales pentru dumneavoastră 5 idei simple pentru fiecare zi a săptămînii, care cu siguranță vă vor încălzi.

 

 

Lista cumpărăturilor pentru o săptămînă:

220g pește macrou – 18 lei

2 feliuțe lămîie – 1,20 lei

4 cartofi – 5 lei

3 morcovi – 4,50 lei

50g unt – 5 lei

300g mușchiuleț de porc – 24 lei

150g crupe de porumb – 1,40 lei

200g smîntînă grasă – 10,30 lei

1kg carne de porc – 75 lei

3 lng miere – 2,50 lei

4 lng sos de soia – 0,90 lei

5 lng suc de mere – 0,40 lei

1kg varză murată – 26 lei

3 lng untură de porc – 2 lei

5 lng vin roșu – 2,50 lei

6 lng ulei vegetal – 2,60 lei

6 pulpe de pui – 18,80 lei

5 lng chefir – 1,80 lei

½ legătură pătrunjel – 3,50 lei

3 ouă – 3,60 lei

Usturoi – 1 leu

3 lng făină – 0,50 lei

500g carne de vită – 45 lei

0,75l bere brună – 12 lei

2 cepe – 2 lei

1 linguriță muștar – 0,20 lei

Condimente – 10 lei

 

În total: 279,70 lei pentru 5 cine

 

 

Medalioane din carne de porc cu terci din porumb

 

Ingrediente:

300g mușchiuleț de porc

150g crupe de porumb

200g smîntînă grasă

1l apă

1 linguriță sare

1 linguriță piper negru

1 linguriță boia de ardei dulce

3 lng ulei vegetal

 

Mod de preparare

  1. Amestecăm crupa, smîntîna și apa într-o cratiță. Fierbem la foc foarte mic circca 1,5 ore, amestecînd continuu.
  2. Între timp, curățim carnea de fibre și o tăvălim prin sare și condimente. O lăsăm să se marineze 30-40 minute.
  3. Înainte de a prăji carnea o ștergem cu șervețele de hîrtie. O prăjim pe tigaia încinsă cîte 6 minute pe fiecare parte. O lăsăm să se odihnească 4-5 minute pentru a se distribui mai bine sucurile.
  4. O porționăm și o servim imediat cu terci fierbinte.

 

 

Macrou copt cu garnitură de legume

 

Ingrediente:

220g pește macrou

2 feliuțe lămîie

2 crenguțe cimbru

4 cartofi

2 morcovi

½ linguriță sare

½ linguriță coriandru

2 lng unt

 

Mod de preparare

  1. Spălăm bine fileul de pește și îl uscăm cu șervețele de hîrtie. Presărăm sare și coriandru. Punem între fileuri feliuțe de lămîie și presărăm puțină sare. Punem deasupra cimbru proaspăt.
  2. Fixăm fileurile cu ață de bucătărie. Încingem rola la 220oC. Punem peștele în tavă și îl ungem cu ulei vegetal. Îl coacem 20 minute.
  3. Curățim cartofii și morcovul, îi tăiem feliuțe. Îi opărim în apă clocotită timp de 4-5 minute. Lăsăm legumele să se răcească și să se scurgă.
  4. Topim untul într-o tigaie și prăjim legumele pînă devin aurii, adăugăm cimbru proaspăt și sare după gust. Servim legumele fierbinți alături de macroul copt.

 

 

Carne de vită în bere

 

Ingrediente:

500g carne de vită

0,75l bere brună

1 morcov

2 cepe

20g unt

3 lng ulei vegetal

1 linguriță muștar

½ linguriță coriandru

Sare după gust

 

Mod de preparare

  1. Tăiem cubulețe mici ceapa și morcovul, le prăjim în unt și ulei pînă devin moi.
  2. Le dăm deoparte într-un bol. Tăiem carnea bucăți și o prăjim pe tigaia încinsă.
  3. O punem împreună cu legumele călite, adăugăm bere, muștar, coriandru și sare. Înăbușim totul timp de 1,5 ore. Servim carnea fierbinte alături de orez fiert.

 

 

Pîrjoale ca la Louisiana

 

Ingrediente:

6 pulpe de pui

5 lng chefir

½ legătură pătrunjel

3 ouă

Sare după gust

Usturoi după gust

3 lng făină

 

Mod de preparare

  1. Fierbem pulpele de pui în apă cu puțină sare, ele trebuie să rămînă suculente în interior. Le lăsăm să se răcească și le desfacem în bucățele mici.
  2. Batem albușurile spumă. Aparte batem gălbenușurile. Turnăm compoziția de ou peste carnea de pui, adăugăm făină, pătrunjel tocat, sare și usturoi. Amestecăm bine totul.
  3. Formăm pîrjoale și le punem pe tigaia încinsă, le rumenim pe ambele părți. Servim pîrjoalele fierbinți alături de garnitură la alegere.

 

 

Ciolan de porc copt cu varză călită

 

Ingrediente:

1kg ciolan de porc

3 lng miere

4 lng sos de soia

1l bulion (în care a fiert carnea)

½ linguriță ardei iute

½ linguriță coriandru

½ linguriță piper negru

5 lng suc de mere

1kg varză murată

3 lng untură de porc

½ linguriță sare

5 lng vin roșu

3 lng ulei vegetal

½ linguriță semințe de chimen

Un vîrf de cuțit coriandru

 

Mod de preparare

  1. Spălăm bine ciolanul de porc și îl punem într-o cratiță cu apă rece. Adăugăm morcovul, ceapa, piperul negru și frunza de dafin. Îl fierbem la foc mediu 1 oră. Strîngem bine spuma.
  2. Între timp, topim untura într-un ceaun, adăugăm varza murată, turnăm vinul și presărăm condimente. Amestecăm bine totul și lăsăm să se înăbușe timp de 1,5 ore. Amestecăm continuu.
  3. Ciolanul fiert îl lăsăm să se răcească apoi îl introducem în rolă pentru 1 oră la 200oC.
  4. Amestecăm bulionul, sosul de soia, sucul de mere și condimente. Stropim periodic ciolanul cu această marinadă.
  5. Servim ciolanul alături de varză înăbușită și muștar aromat.


Rețete și fotografii: Csenia Vodolazscaia; text: Olga Efimova


Tags

Похожие статьи

Comentarii