Bucătăria italiană
Bucătăria italiană este una dintre cele mai populare bucătării din lume. Asta se datorează simplității pregătirii, frumuseții artistice și purității gustului! Anume pentru aceste calități, unul din preferatele mele preparate este – salata Caprese! Demențial de gustoasă și foarte simplu de preparat! Secretul ei sunt – produsele proaspete! De aceea, eu vă voi împărtăși rețeta salatei Caprese și a sosului de casă pesto.
Sos pesto
Ingrediente:
1 legătură busuioc
1 cățel de usturoi
40-50g semințe de pin
3 lng ulei de măsline extravirgin
Sare și piper
P.S. În rețeta clasică de pesto veți întîlni 100g picorino sau parmezan sau alt tip de cașcaval tare.
Mod de preparare
1.Spălăm busuiocul și îl uscăm, tăiem usturoiul plastine subțiri. Punem toate ingredientele în blender și transformăm totul într-un sos. Foarte simplu și foarte gustos!
Salată Caprese
Ingrediente:
Pentru 1 persoană:
1 bilă Brînză Mozzarella (Mozzarella di bufala sau Burrata)
1 roșie mare
Pesto
Busuioc
Ulei de măsline extravirgin
Sare și piper
Sos balsamic
Mod de preparare
- Salata Caprese este o gustare care se pregătește foarte rapid și e delicioasă. Tăiem roșiile și brînza rondele și le aranjăm pe farfurie: roșie, busuioc,brînză, pesto. Și tot așa pînă punem toate ingredientele. Puteți aranja și decora salată după gust și imaginație.
Sunt sigură că asta nu este ultima rețetă din bucătăria italiană care o împart cu voi! În următoarea postare noi vom merge în țara vecină, Franța și anume în regiunea de nord-est Lorraine, de unde provine cea mai populară tartă deschisă – Chiș!
Похожие статьи
-
Gătim acasă: Quiche iul 09, 2014
-
Roşii umplute cu mozzarella şi pesmeţi iun 10, 2014
-
Calzone pizza închisă mai 28, 2014
-
Pesto de spanac iun 09, 2014
-
Micul dejun iun 02, 2014