Pastă delicioasă
După cum am promis, astăzi venim cu Viva Italia și un sos bolognese. Deși sunt o mulțime de rețete, aceasta am primit-o de la o adevărată italiancă.
Deci, să purcedem la treabă!
Pentru 2 porții:
600 g carne tocată
½ ceapă
2 morcovi
5 roșii nu prea mari
70 g parmezan
Sos de tomate (o cutie)
2 lg smântână (creme fresh)
Sare/piper
Verdeață
Pasta (cantitatea o alegeți singuri)
1.Iată care sunt secretele acestei rețete: fără usturoi; cu smântâna; legumele trebuie să fie tocate mărunt!
2.Cu ajutorul furculiței, pisăm ușor carnea tocată, ca să evităm ”viermișori” pe tigaie.
3.Punem la fiert apa, adăugăm sarea și fierbem pastele.
4.Decojim roșiile (plasăm legumele în apă fierbinte pentru câteva clipe, după care scoatem cu ușurință pielița), le tăiem mășcat și ne străduim să păstrăm sucul înăuntru, ca să-l putem adăuga în sos.
5.Călim ceapa și morcovul, până se rumenesc. Adăugăm carnea tocată și potrivim de sare, piper. La foc tare prăjim ingredientele circa 3-4 minute.
6.Micșorăm flacăra și adăugăm sosul de tomate și roșiile. Acoperim cu capac și lăsăm sosul să dea în clocot.
7.Scurgem pastele și fără ca să le trecem prin apă rece, adăugăm puțin ulei de măsline.
8.În sosul de tomate adăugăm parmezanul, smântâna și verdeața. Lăsăm sosul să se pătrundă circa 2-3 minute și-l scoatem de pe foc.
Servim această pastă delicioasă!
În ce privește desertul, m-am gândit mult timp ce ași putea prepara, să coc un tort sau un sufle. Însă mi-am adus aminte la timp despre combinația perfectă de cașcaval cu fructe!
Похожие статьи
-
Gătim acasă: Quiche iul 09, 2014
-
Pasta fusilli cu fasole şi cârnăciori afumaţi mai 19, 2014
-
Cambula iun 02, 2014
-
Paste cu brînză de capră și roșii iul 08, 2014
-
Ravioli italienesti cu ricotta iun 16, 2014