Secretul copiilor fericiți
Copii adoră dulciurile, fructele și se străduie să imite adulții în tot ceea ce fac. Chiar și băuturile ei vor să le bea la fel – din pahare frumoase cu gheață și prin pai. Deci, haideți să le oferim această mică fericire, mai ales că la data de 1 iunie multe țări ale lumii sărbătoresc Ziua Copiilor.
O petrecere pentru copii nu ar fi perfectă fără jocuri distractive din belșug, mai ales că ei sunt atenți la toate detaliile, cum se organizează petrecerea, ce feluri de mîncare vor fi servite. Nu trebuie să depunem foarte mult efort ca să îi facem fericiți, e destul să pregătim gustări delicioase, să creem un décor deosebit cu detalii interesante și deasemenea să nu uităm să organizăm cîteva jocuri distractive.
Lăsați copilul din voi să iasă la iveală, amintiți-vă cum în copilărie împreună cu prietenele făceați aplicații ghidușe din hîrtii și fundițe. Dați frîu liber imaginației! Primiți plăcere și oferiți-o și copiilor d-stră, creați niște flori artificiale multicolore, e destul de simplu. Legați niște bomboane pe o panglică colorată și veți obține o ghirlandă drăguță și gustoasă. Dulciurile le puteți ambala în cutiuțe drăgălașe, că doar detaliile sunt importante cînd creem ceva frumos pentru a ne bucura copiii.
Meniu pentru o petrecere pentru copiii.
Fondue de ciocolată
Ingrediente
200 gr ciocolată neagră
150 ml frișcă 30%
300 gr căpșune
3 kiwi
3 banane
200 gr struguri albi
200 gr struguri negri
1 cutie de ananas conservat
3 portocale
2 pere
200 gr bezea măruntă
Metodă de preparare
1.Tăiem fructele cubulețe și le înșirăm alternativ pe acele de bambus. O parte de fructe le lăsăm pe farfurie.
2.Ciocolata se rupe bucăți și se topește la bain-marin. Adăugăm frișca și amestecăm. Trebuie să obținem o compoziție uniformă și glazurată. Nici într-un caz nu lăsați amestecul de ciocolată cu frișcă să dea în clocot sau să se încălzească prea tare.
3.Turnăm ciocolata într-un vas ceramic pentru fondue și-l menținem cald, la para focului.
4.Înmuiem fructele și bezeaua în ciocolata caldă.
Tubușoare de vafe–păhăruțe pentru înghețată
Ingrediente
4 oua
130 g zahar
160 g unt topit
100 g faina
50 g ciocolata neagra
2 ling. frişcă de 30%
3 ling. granule de zahar colorat
3 ling. fulgi de cocos
Metodă de preparare
1.Amestecăm ouăle, zahărul, untul topit și făină până ajungem la consistență omogenă.
2.Vafele se coc într-o tigaie electrica specială. Imediat cum sunt coapte, vafele se rulează în formă de con.
3.Topim ciocolata la baie de abur, adăugăm frișca și amestecăm bine.
4.Gura cupelor de vafe se înmoaie în ciocolata fierbinte, iar apoi le înmuiem în fărâmiturile de zahăr colorat sau fulgii de cocos. Punem deoparte, până se răcesc definitiv.
5.Umplem cupele de vafe cu înghețată.Nu e neapărat să cumpărăm de fiecare dată din magazin brînzelele glazurate, le putem pregăti foarte ușor acasă. Pentru umplutură puteți folosi bucățele de banană, de căpșuni, de pere, dulceață sau fulgi de cocos.
Brânzică glazurată cu ciocolată
Ingrediente
400 gr brânză grasă
50 gr unt
2 ling. pudră de zahăr
250 gr ciocolată neagră
50 gr unt
50 ml frișcă grasă 30%
pentru umplutură:
bucăți de banane, căpșune, prăsadă, fructe din gem, fulgi de cocos
Metodă de preparare
1.Frecăm bine brânza cu unt și pudra de zahăr până la omogenizare. O parte din compoziția de brânză se amestecă cu fulgi de cocos.
2.Punem compoziția de brânză la frigider, pentru 1 oră, ca să se răcească.
3.Scoatem brânza din frigider și modelăm gogoși, înăuntrul cărora ascundem câte un fruct sau câte o linguriță de gem.
4.Punem gogoșii la congelator pentru 1,5-2 ore.
5.Topim ciocolata pe baia de abur. Adăugăm untul și frișca. Amestecăm bine.
6.Fiecare gogoașă se înfige cu un bețigaș de bambus și se înmoaie în ciocolată.
7.Iarăși dăm gogoșii la congelator, de data aceasta pentru întărirea glazurii de ciocolată.
Crușonul fără alcool este băutura răcoritoare perfectă pentru cei mici într-o zi toridă. Se pregătește rapid și foarte simplu. Va fi pe gustul tuturor!
Cruşon de fructe pentru copiii
Ingrediente
200 gr căpșuni congelate
4 portocale
200 gr mure de pădure
100 gr ananași
200 gr zahăr
1 l ceai slab verde
250 ml suc de ananas
250 ml suc de mere
cuburi de gheață
Metodă de preparare
1.Portocalele se spală bine și se taie rondele
2.Fructele se presară cu zahăr, se acoperă cu suc de ananași și se dau la rece pentru 1-2 ore.
3.Înainte de servire, turnăm în urcior ceaiul proaspăt infuzat și sucul de mere. Aici adăugăm fructele scoase de la rece și cuburi de gheață. Amestecăm și servim!
Iaurt cu căpșune
Ingrediente
500 ml iaurt natural
4 ling. fulgi de porumb
250 gr căpșune
1 prăsadă
50 gr alune tocate
2 ling. pudră de zahăr
Metodă de preparare
1.Facem piure din 100 gr căpșune, în care punem 1 lingură de zahăr tos și 250 ml iaurt. Amestecăm.
2.250 ml iaurt se amestecă cu 1 lingură zahăr pudră și alune mărunțite.
3.Căpșunele rămase și prăsada curățată, se taie bucăți mici.
4.Turnăm în borcan straturile de iaurt cu alune, apoi 1 lingură fulgi de porumb, bucățele de căpșune, iaurt de căpșune și bucățele de prăsadă. Presarăm ușor cu zahăr tos.
5.Dăm la rece, pentru 30 minute.
Autor: Olesea Buneac
Participanți la fotografie: Dubas Valeria, Peancovscaea Nastea, Paterov Alexandru
Похожие статьи
-
Jeleu din iaurt cu coacăză neagră aug 22, 2014
-
Brownies ”Sicrie” mai 23, 2014
-
Baba albă iun 26, 2015
-
Brânză cu pomușoate și piure de fructe cu mentă iun 16, 2014
-
Готовим вместе с Тоней Свалбонене iul 03, 2015