Anul Nou cu vedetele de la Prime TV
O alternativă a vechilor cîntece și a discursului președintelui de Revelion, ar fi o petrecere costumată, în totalitate sau parțial, o seară de Revelion plină de jocuri interesante, cu o masă festivă, pe care ar fi doar gustări finuțe. Prezentatorii unui post de televiziune de la noi, știu exact cum se petrece un Revelionul memorabil.
În Noaptea dintre Ani, rolul principal în decorațiunile de interior îl joacă bradul. Acesta concurează chiar și cu masa festivă de sărbătoare, doar anume la brad ne punem cele mai sacre dorințe, sub crengile-i stufoasele căutăm darurile multașteptate. Bradul creează în casă o adevărată atmosferă de basm, dar, se poate de compus și o compoziție din ramurile aromate ale coniferelor, iar vopseaua aurie și cea argintie vor da o notă de lux oricărui detaliu, în același timp și conurilor de brad.
Cutiile frumoase cu cadouri, care vă așteaptă sub brad, se privesc incitant. Cutia, împachetată într-o hârtie aurie sau perlată și legată cu o panglică de mătase, poate ascunde orice surpriză. Pregătiți pentru fiecare oaspete în parte, câte un mic cadou. Poate fi vorba despre un suvenir mic, or, ca și în cazul nostru - o mască, un element definitoriu în noaptea de carnaval. În plus, masca este un decor perfect și pentru masa de sărbătoare, accentuând-i solemnitatea.
Trebuie să acordăm o atenție maximă la aranjarea mesei, fără ca să uităm sau să omitem vreun detaliu. Alegeți cu minuțiozitate seturile de farfurii, să fie identice ca stil și formă, să accentueze atmosfera de sărbătoare și să pună în valoare bucatele pe care le-ați pregătit cu atâta suflet!
Pentru a transforma o masă ordinară într-un elegantă, trebuie doar s-o decorați cu crengi conifere. Le tăiem cu un cuțit ascuțit și le punem în apă pentru 24 de ore. După care, lipim secțiunea tăiată a crenguțelor cu ceară topită, pentru a păstra mai mult timp umezeala înăuntrul crenguțelor. Aranjăm mini-brazii lângă tacâmuri și între bucatele de sărbătoare, înfrumusețându-le în prealabil cu beteală și cu șiraguri de mărgele. O astfel de compoziție va transforma o masă festivă obișnuită, într-una plină de stil!
Ce poate fi mai romantic și mai intrigant decât o flacără lumânare? De-a lungul mesei, puneți lumânări mari, în culori potrivite cu desenul, decorându-le cu crengi de brad sau orice conifer vă doriți, creând o adevărată atmosferă a sărbătorilor de iarnă.
Organizați o adevărată ședință-foto împreună cu prietenii! În ajutor vă vini un foto-teatru, cu măști care se efectuează extrem de repede și ușor dintr-un carton obișnuit negru, din spade de lemn (bețigașe lungi de lemn) și lipici. Va trebui, pur și simplu să decupați niște elemente decorative în formă de mustață, măști, pălării și să le lipiți de bețigașele de lemn.
Clatite cu somon
200 g clatite
40 g frunze de salata
100 g branza buco
120 g somon slab sarat
Suprapunem peste clatita o frunza de salata, branza Buco si somonul taiat. Clatitele de ruleaza si se portioneaza bucati, la dorinta. Se servesc cu măsline si lamiae.
Tiramisu
Ingrediente:
80ml lichior Kahlua
400g mascarpone
4 gălbenușuri de ou
24g zahăr pudră
32 biscuiți Savoiardi
15ml cafea
400g frișcă
Mod de preparare
- Batem în blender gălbenușurile cu zahărul pudră , adăugăm mascarponele și lichiorul, amestecăm pînă obținem o compoziție omogenă. Batem aparte frișca și o adăugăm peste compoziția din blender.
- Înmuiem biscuiții în cafea. Aranjăm un rînd de biscuiți, apoi cremă, biscuiți și iar cremă. Presărăm cacao deasupra.
Canape “Caprese”
200 g rosii cherry
200 g mozzarella
50 g frunze de busuioc
50 g sos pesto
Mozzarella se taie in cuburi mascate, se trece prin ulei de masline. Pe acele culinare (scobitori) însiram rosiile cerry, busuiocul si mozzarella. Deasupra stropim cu sosul pesto.
Salată cu creveți
Ingrediente:
200g creveți
120g avocado
120g roșii cherry
100g frunze de salată
40ml ulei de măsline
Mod de preparare
- Tăiem toate ingredientele bucăți mari și le stropim cu ulei de măsline.
Salată cu prosciutto
Ingrediente:
100g prosciutto
120g ruccola
120g roșii cherry
60g parmezan
10g coajă rasă de lămîie
40ml oțet balsamic
Mod de preparare
- Tăiem pai prosciutto și roșiile cherry, le amestecăm cu ruccola și le stropim cu oțet balsamic. Presărăm deasupra parmezan și coajă de lămîie.
Au colaborat prezentatorii de la “Prime”: Eugen Bulgaru, Doina Popa, Victor Nofit, Sanda Balan.
Fotografii: “Daikiri”
Décor: Olga Baiciurina
Text: Olga Efimova
Похожие статьи
-
Coroniță decorativă hand-made dec 03, 2014
-
Cadouri comestibile dec 08, 2014
-
Torturi cu somon slab sarat iun 09, 2014
-
Girlande dec 03, 2014
-
Bruschetta cu vinete grill și brânză de capră iun 10, 2014