-
Vitamine usturătoare
Un proverb din popor spune că o urzică face cît șapte medici. Adevărul este, că această plantă usturătoare, face minuni pentru organismul nostru atunci cînd este folosită corect. De aceea, încă de demult oamenii au început să folosească această plantă în alimentație și au inventat o mulțime de rețete. În numărul din aprilie noi vă propunem 5 idei pentru folosirea urzicii în meniu zilnic.
-
Leurda:Vitamina N1
Vestita leurdă este numită în popor și ceapa ursului și usturoi sălbatic și calba. Denumiri sunt foarte multe, dar și mai multe sunt preparatele pregătite din ea, care îi descoperă și îi completează aroma și gustul deosebit. De la cele mai simple salate pînă la feluri principale – ea se potrivește oriunde, fiind prima sursă de vitamine a primăverii.
-
Gătim morcov
Primul morcov cunoscut de omenire, era violet și destul de amar, de aceea el era cultivat doar pentru semințele lui aromate și pentru verdeață. Au trecut 4 veacuri de atunci și noi cunoaștem morcovul cu toate formele și culorile lui. Noi suntem obișnuiți cu morcovul oranj, pe care îl cunoaștem încă din copilărie.
-
Mănîncă lămîia întreagă
Yoghinii indieni consideră lămîia un produs universal pentru menținerea sănătății. Ei susțin că fiecare om trebuie să consume măcar o lămîie pe zi sau sucul unei lămîi.