Prune în sos de ceapă

Просто&Вкусно - Bucate Moldoveneşti - Prune în sos de ceapă

Ingrediente

6 cepe albe

2 lng făină

500g zahăr

1-1,3l suc de struguri roșii (Lidia)

3 lng ulei vegetal

1 păstaie de vanilie

1kg prune uscate cu sîmburi

Metodă de preparare

1

Tăiem ceapa mărunt și o călim în cratiță pînă devine aurie, adăugăm 250g de zahăr și amestecăm un minut.

2

Turnăm făina și sucul călduț peste ceapa călită, amestecăm permanent. Fierbem totul la foc mic 10-15 minute.

3

Spălăm prunele și le adăugăm în cratiță, presărăm zahărul rămas și adăugăm păstaia de vanilie, amestecăm atent totul. Lăsăm să fiarbă la foc lent 3 ore, sau putem întroduce la cuptor.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Bucate Moldoveneşti




Comentarii

Похожие статьи