Metodă de preparare
Pregătim sosul: topim untul într-un ceaun, adăugăm făina și amestecăm bine. O încălzim un minut. Apoi turnăm laptele rece, amestecînd continuu. Presărăm sare și piper. Lăsăm sosul să fiarbă circca 1 minut. Amestecăm continuu pînă cînd sosul se va îngroșa. Luăm de pe foc și adăugăm nucșoară.
Întindem aluatul într-o foaie subțire. Întoarcem puțin marginile ca să nu se scurgă sosul. Turnăm sos cu o lingură sau cu un polonic, ungem bine aluatul.
Punem peste sos rondele subțiri de vînătă, apoi feliuțe de șuncă și bacon. Presărăm sare și piper.
Coacem pizza timp de 6-8 minute în rola încinsă la maxim 280-300oC. Încingem și tava odată cu rola.
Scoatem pizza din rolă și presărăm deasupra mozzarella fărămițată, adăugăm puțin busuioc și stropim cu ulei de măsline.
Comentarii
Похожие статьи
-
Bucătăria din Kashmir cu Erfana Dar mai 29, 2014
-
Aperitiv din vinete iun 11, 2014
-
Rulouri din vinete cu oregano iul 07, 2014
-
Piept de găină cu sos katsu și orez iun 19, 2014
-
Cuscus cu vinete grill mai 20, 2014