Metodă de preparare
Curățim ceapa și o tăiem cubulețe mici, apoi o prăjim în unt pînă devine transparentă. Adăugăm făina de porumb peste ceapă și amestecăm.
Opărim roșiile un minut apoi le punem în apă rece. Le curățim de coajă și le tăiem bucăți mari. Le pisăm cu furculița într-un bol.
Turnăm roșiile în tigaia cu ceapă și lăsăm la foc mediu 5-7 minute pînă se va îngroșa sosul de roșii.
Adăugăm jumătate de pahar de apă clocotită și 2 căței de usturoi zdrobiți, sărăm și pipărăm.
Fierbem sosul încă 7 minute. Facem cu ajutorul unei linguri niște gropițe în sos și stricăm în ele cîte un ou, avem grijă să nu se scurgă, ele trebuie să rămînă intacte. Adăugăm în sos căteva frunze de busuioc.
Pregătim totul la foc mediu, fără capac, pînă se va prinde albușul, gălbenușul trebuie să rămînă moale.
Mai adăugăm puțină sare și piper și servim cirbuli presărat cu busuioc mărunțit.
Comentarii
Похожие статьи
-
Ciuperci coapte cu roșii și cașcaval iun 11, 2014
-
Musli de casa cu miere iun 09, 2014
-
Budincă cu verdeață și ierburi iun 26, 2014
-
Budincă cu ananas iun 26, 2014
-
Cartofi copți cu prosciutto iun 09, 2014