Desert cu iaurt, struguri si granola

Просто&Вкусно - Deserturi - Desert cu iaurt, struguri si granola

Ingrediente

Pentru granola:

100 g fulgi de ovaz

100 g amestec de cereale ( fulgi de secara, orz si grau)

1 lingura nuci maruntite

1 lingura seminte de floarea soarelui

2 linguri ulei vegetal rafinat

3 linguri miere sau sirop de artar

Pentru desert:

150 g poama alba

300 ml iaurt

Metodă de preparare

1

Pentru granola: Ungem tava cu uleiul vegetal si punem amestecul de cereale la cuptorul preincalzit la 150 grade C pentru 25 minute, periodic amestecand cerealele. Scoatem tava din cuptor.

2

Marim temperatura cuptorului la 180 grade si adaugam la cereale nucile si semintele de floarea soarelui; amestecam.

3

Intr-un bol, amestecam 2 linguri de ulei vegetal si mierea. Turnam acest sirop peste cereale si nuci; amesteam.

4

Punem tava din nou la cuptor si o mai tinem la foc vreo 20-25 minute pana granola devine crocanta, amestecand doar o singura data compozitia.

5

Atunci cand nucile sunt rumenite bine iar ovazul a capatat o culoare aurie, granole este gata. O lasam sa se raceasca pe tava.

6

Pentru desert: spalam bobitele de poama si le taiam in jumatati. Daca este nevoie, scoatem si semintele. Intr-un pahar punem 2 linguri de granola si bobitele de poama. Se acopera totul cu iaurt, peste care se mai adauga inca 2 linguri de granola. Desertul se finalizeaza cu bobite de poama.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Deserturi




Comentarii

Похожие статьи