Metodă de preparare
Spălăm bine gutuiul și îl uscăm cu un prosop. Îl curățim de coajă și îl tăiem mai întîi feliuțe apoi în cubulețe mici.
Punem la foc o cratiță cu fundul gros, turnăm în ea apa și zahărul, amestecăm bine pînă se dizolvă. Facem focul mic și amestecăm continuu pînă obținem concentrația dorită, avem grijă să nu se schimbe la culoare.
În sirop adăugăm gutuiul și agrișul, fierbem la foc mediu amestecînd continuu, pînă cubulețele nu se vor îmbiba cu sirop și vor deveni transparente. Lăsăm dulceața să se răcească, apoi o turnăm în borcane sterilizate.
Comentarii
Похожие статьи
-
Mănîncă lămîia întreagă dec 16, 2014
-
Cozonac cu dulceaţa iun 09, 2014
-
Dulceață de portocale și ghimbir iun 19, 2014
-
Tartă cu gutuie și migdale sep 24, 2014
-
Prăjituri cu dulceață și nuci dec 15, 2014



