Metodă de preparare
Spălăm bine gutuiul și îl uscăm cu un prosop. Îl curățim de coajă și îl tăiem mai întîi feliuțe apoi în cubulețe mici.
Punem la foc o cratiță cu fundul gros, turnăm în ea apa și zahărul, amestecăm bine pînă se dizolvă. Facem focul mic și amestecăm continuu pînă obținem concentrația dorită, avem grijă să nu se schimbe la culoare.
În sirop adăugăm gutuiul și agrișul, fierbem la foc mediu amestecînd continuu, pînă cubulețele nu se vor îmbiba cu sirop și vor deveni transparente. Lăsăm dulceața să se răcească, apoi o turnăm în borcane sterilizate.
Comentarii
Похожие статьи
-
Gem de căpșuni mai 07, 2014
-
Dulceață de pere cu paprica iun 19, 2014
-
Dulceață de vișine cu coriandru și migdale iun 19, 2014
-
Brioșe dis-de-dimineață iun 09, 2014
-
Dulceață de coacăză roșie cu lămîi confiate iun 19, 2014