Vinete prăjite și conservate în ulei

Просто&Вкусно - Gustări - Vinete prăjite și conservate în ulei

Ingrediente

4 vinete

3 lg. sare grunjoasă

1 toc usturoi

Ulei de măsline 

 

Metodă de preparare

1

Spălăm și curățim vinetele. Tăiem fâșii de-a lungul, cu grosimea de 3-5 mm.

2

Feliile de vinete se scot straturi pe o farfurie și se sărează. Se acoperă cu o farfurie și se lasă sub pres pentru 2-3 ore.

3

După, vinetele se scurg de surplusul de lichid.

4

Curățim usturoiul și-l tăiem felii.

5

Călim uleiul într-o cratiță adâncă și prăjim feliile de vinete pe ambele părți, până se rumenesc. În așa fel călim și usturoiul

6

În borcanele sterilizate scoatem vinetele amestecate cu usturoiul.

7

Călim bine uleiul, îl răcorim puțin și-l turnăm peste vinete după care punem capacele.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Gustări




Comentarii

Похожие статьи