Fasole în sos de roșii picant

Просто&Вкусно - Gustări - Fasole în sos de roșii picant

Ingrediente

500 g fasole albe uscate

200 g roșii în suc propriu

500 ml de bere aurie

1 ceapă medie

2 căței de usturoi

Pătrungel- după gust

1 lgn ardei iute roșu

Sare după gust

Metodă de preparare

1

Fasolele se acoperă cu multă apă și se lasă să stea în ea, timp de 8 ore sau pe noapte. Apoi se clătesc și se acoperă cu apă rece proaspătă și se fierb timp de 2 ore până la înmuiere. Deoarece fasolele pot fi diferite, periodic se gustă. La sfârșit se adaugă sare și se scurg.

2

Se curăță ceapa și usturoiul, se toacă mărunt și se prăjesc într-o tigaie cu ulei aproximativ 3-5 minute. Se adaugă fasolele, și periodic se amestecă, se gătesc încă 5 minute la foc mic.

3

Se mărește focul până la mediu, se toarnă berea și se gătește mai departe până tot lichidul se va evapora.

4

Se adaugă roșiile împreună cu sucul, zdrobite cu furculița și verdeață tocată. Se condimentează cu sare și piper, totul se amestecă și se mai gătește încă 5 minute.

5

Se servește fierbinte, fie imediat, fie se presară cu busuioc și se introduce în borcan și se lasă într-un loc răcoros pentru câteva zile.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Gustări




Comentarii

Похожие статьи