Somon „EN CROUTE”

Просто&Вкусно - Mâncăruri - Somon „EN CROUTE”

Ingrediente

150 gr cremă Mascarpone sau „cream cheese”

120 gr pătrunjel şi frunze de salată

500 gr aluat fărâmicios (pesochnoe)

500 grame fileu de somon (de dorit o bucată întreagă)

1 ou bătut

Sare şi piper

 

Metodă de preparare

1

Cuptorul se încălzeşte până la 200 grade C.

2

Mascarpone şi verdeţurile se amestecă bine într-un robot de bucătărie, până la obţinerea unui amestec uniform. Se condimentează după gust cu piper măcinat şi sare.

3

Întindem bine aluatul ca să putem înveli complet somonul în el. Îl întindem pe o tavă de copt, unsă în prealabil cu ulei.

4

Somonul se aranjează pe mijloc și peste el se pune jumătate de crema pregătită.

5

Aluatul se lipește din ambele părţi și se formează un plic. Aluatul se întinde uniform pentru a evita straturile groase.

6

Înlăturăm excesul de aluat, dar din aceste resturi putem împleti nişte cosiţe pentru ornamentare.

7

Întretăiem subțire plicul din aluat, în trei locuri diferite, ca să permitem aburului să iasă afară.

8

Cosițele din aluat se aranjează frumos pe plic și se ung cu u ou bătut.Timpul de coacere este de aproximativ 30 minute, până se rumenește aluatul și devine crocant. Pentru a verifica dacă somonul s-a copt, folosim un cuțit subțire pe care-l înfigem în pește și așteptăm 3 sec., după care ducem lama cuțitului la regiunea ceasului de mână. Dacă este fierbinte, înseamnă că somonul este gata.

9

Coptura fierbinte se serveşte cu restul cremei Mascarpone.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Mâncăruri




Comentarii

Похожие статьи