Brownie de ciocolată cu sfeclă

Просто&Вкусно - Panificaţie  - Brownie de ciocolată cu sfeclă

Ingrediente

500 gr sfeclă crudă

100 gr unt + unt pentru a unge forma

200 gr ciocolată neagră (70% cacao)

1 lingurițe esență de vanilie

200 gr zahăr brun

3 ouă

150 gr făină

25 gr praf de cacao

 

1 linguriță praf de copt

Metodă de preparare

1

Sfecla se decojește și se taie bucăți mici. Plasăm bucățile de sfeclă într-un vas mare și adăugăm puțină apă. Vasul se acoperă cu folie de plastic și se dă la microundă pentru 12 minute, la viteză mare. Se prepară până sfecla devine moale.

2

Cuptorul se încălzește preventiv la 180 grade C.

3

Tava de copt, de mărime 20X30 se tapițează cu pergament și se unge cu unt, după care se presară puțină făină.

4

Ciocolata se bucățește iar untul se taie cuburi.

5

Scoatem sfecla din microundă. Scurgem surplusul de lichid și o plasăm în vasul blender-ului, în care adăugăm și ciocolata cu untul. Mixăm produsele până la omegenizare. Ciocolata și untul se vor topi datorită sfeclei fierbinți și va permite compoziției să ajungă la consistență cremoasă.

6

Cu ajutorul mixerului, batem separat ouăle împreună cu zahărul până face spumă și atinge o culoare imaculată, circa 2 minute.

7

Amestecând atent cu lingura, încorporăm porționat compoziția de ciocolată cu sfeclă. Amestecăm până compoziția devine aerată.

8

Cernem făina împreună cu praful de copt și o adăugăm la masa de ciocolată. Amestecăm până la omogenizare.

9

Turnăm aluatul în forma de copt deja pregătită.

10

Coacem în cuptorul preîncălzit, timp de 35 minute.

11

Înainte de servire, răcim complet brownie și-l porționăm în pătrate.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Panificaţie




Comentarii

Похожие статьи