Harta călătoriilor cu gust. Mai

Просто&Вкусно - Harta călătoriilor cu gust. Mai

Harta călătoriilor cu gust. Mai

Fiecare ţară are își are produsul său naţional, mândria sa naţională. În ce-i privește pe scoțieni, ei se mândresc cu al lor whisky. Începutul primăverii în Scoția este marcat prin festivaluri și sărbători dedicate acestei băuturi alcoolice. Primul startează The Pirit of  Speyside Whisky Festival. O dată pe an, oamenii obişnuiţi pot vizita cele mai prestigioase uzinele de producere a whisky. Este unica excepție, pentru că în restul timpului, străinii nu au acces liber de intrare în halele de producere. Principala şi cea mai atractivă parte a festivalului este degustarea unei varietăți impresionante de soiuri și mărci ale acestei băuturi aromatizate, inclusiv sub îndrumarea experţilor. În cadrul festivalului pot fi degustate cele mai rare şi mature produse whisky.

 

 

Se știe, festivalul mondial number one de bere este considerat Festivalul Oktoberfest. Al doilea după importanță se desfășoară anual primăvara în Stuttgart.

Volksfest  în limba germană înseamnă "Festival popular", şi cu adevărat, așa și este. În îndepărtatul an 1818, după stingerea epidemiei de ciumă neagră, care a nimicit o mare parte a populaţiei, Regina Catharine si regele William Vurtemberg au decis să organizeze pentru subiecţii lor o sărbătoare "nu mai rea decât cea din München-ul departe". Sărbătoarea a prins rădăcini şi de atunci se desfășoară anual. Festivalul începe strict la ora 11, când primarul din Stuttgart deschide primul butoi de bere. După acest ritual pornește parada festivă pe străzile oraşului. La ea participă locuitorii oraşului, îmbrăcați în costume naționale, turiștii veseli, care au gustat deja din spuma-licoare dătătoare de bună dispoziție, precum şi o escortă cu zeci de căruţe şi maşini, decorate cu flori și steaguri. Tradițional, fiecare coloană defilează însoțită de muzica sa originală, prin asta atrăgând atenția spectatorilor și invitându-I la grupul său.

 

 

Din 24 până pe 31 mai în Bangkok se desfășoară cel mai mare Festival al Fructelor din Thailanda. E o feerie fascinantă de fructe exotice, aduse din toată ţara, și prezentate în diverse forme - atât proaspete, cât și prelucrate, cultivate de fermierii zonei de Est, Nord şi a celor trei provincii de Sud a țării. Festivalul Fructelor din Thailanda, în mod tradiţional, are loc la sfârşitul lunii mai. Şi, după cum afirmă organizatorii, îi ajută pe agricultori să-și vândă fructele şi legumele cultivate, care sunt din abundenţă în această perioadă de vârf a roadei.

 

Tags

Похожие статьи

Comentarii