Budinca de dimineață

Просто&Вкусно - Budinca de dimineață

Budinca de dimineață

Diminețile pot fi foarte plăcute, mai ales dacă cei dragi se trezesc în aroma îmbietoare a unei budinci care îi așteaptă cuminte în rolă. Fără îndoială că orice gospodină are cîteva rețete ale acestui preparat care este foarte gustos, consistent și simplu. Noi venim cu 5 rețete noi și delicioase ca să completăm colecția dumneavoastră.

 

 

 

 

BUDINCĂ CU ANANAS

 

Ingrediente:

500g brînză de vaci

2 ouă

2 lng zahăr

2 lingurițe crupe de griș

Coajă rasă ½ lămîie

Cîteva inele de anans

Unt

Crupe de griș

Vișine p/u coctail sau coacăză roșie

Zahăr pudră

 

Mod de preparare

  1. Ungem tava de copt cu unt și o presărăm cu griș.
  2. Batem ouăle cu zahăr. Amestecăm brînza cu crupa de griș și coaja de lămîie. Adăugăm ouăle bătute peste compoziția de brînză, amestecăm totul bine.
  3. Punem inelele de anans la fundul tavei, aranjăm deasupra compoziția de brînză.
  4. Coacem budinca în rola preîncălzită la 180oC timp de 35-50 minute.
  5. Servim budinca decorată cu vișine, coacăză roșie și zahăr pudră.

 

 

BUDINCĂ DIN IAURT CU VIȘINE

 

Ingrediente:

200g vișine fără sîmburi

100g iaurt natural

2 ouă

3 lng zahăr

35g unt

2 lingurițe amidon de porumb

1 lng făină

Zahăr pudră

 

Mod de preparare

  1. Ungem tava cu unt și o tapetăm cu făină.
  2. Despărțim albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile cu puțină sare pînă vor fi spumă.
  3. Batem untul cu zahărul. Adăugăm gălbenușurile, sucul de lămîie și iaurtul, amestecăm.
  4. Amestecăm făina cu o linguriță de amidon și o adăugăm peste compoziția de unt, amestecăm totul pînă obținem o compoziție omogenă. Turnăm atent albușurile bătute și amestecăm.
  5. Presărăm vișinile cu amidon.
  6. Așezăm în tavă jumătate din cantitatea de vișine, apoi turnăm aluatul. Punem deasupra vișinele rămase.
  7. Coacem budinca în rola preîncălzită la 180oC timp de 25-30 minute pînă se va rumeni frumos.
  8. Servim budinca presărată cu zahăr pudră.

 

 

BUDINCĂ CU MERE ȘI MIGDALE

 

Ingrediente:

250g brînză de vaci

2 ouă

2 lng crupe de griș

2-3 mere

Sucul și coaja unei lămîi

1cm rădăcină de ghimbir

3 lng zahăr

25g fulgi de migdale

Sare

Unt

Crupe de griș

Zahăr pudră

 

Mod de preparare

  1. Curățim merele de coajă și cotoare, le tăiem feliuțe. Le amestecăm cu sucul de lămîie, ghimbirul ras, coaja rasă de lămîie și zahărul. Le lăsăm deoparte 1 oră.
  2. Ungem tava cu unt și o tapetăm cu făină sau cu griș.
  3. Despărțim albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile cu puțină sare pînă vor fi spumă.
  4. Amestecăm gălbenușurile cu brînza și zahărul, adăugăm grișul, fulgii de migdale și albușurile bătute.
  5. O parte din mere o tăiem cubulețe și le amestecăm cu compoziția de brînză.
  6. Turnăm compoziția în tavă. Aranjăm merele rămase deasupra, presărăm fulgi de migdale și zahăr pudră.
  7. Coacem budinca în rola preîncălzită la 180oC timp de 35-40 minute.
  8. Servim budinca presărată cu zahăr pudră.

 

 

BUDINCĂ CU VERDEAȚA ȘI IERBURI

 

Ingrediente:

200g brănză de vaci

50g cașcaval tare ras

2 ouă

½ legătură ceapă verde

½ legătură pătrunjel

Usturoi verde

1 linguriță paprica

Sare și piper

Făină sau pesmeți

Unt

 

Mod de preparare

  1. Spălăm bine verdeața și o tăiem mărunt.
  2. Ungem tava cu unt și o tapetăm cu făină sau cu pesmeți.
  3. Despărțim albușurile de gălbenușuri.
  4. Batem albușurile cu puțină sare pînă vor fi spumă.
  5. Amestecăm bine brînza cu gălbenușurile de ou, pînă obținem o compoziție omogenă. Sărăm și piperăm. Adăugăm cașcavalul ras și verdeața tocată.
  6. Adăugăm atent albușurile de ou, amestecăm compoziția.
  7. Turnăm compoziția în tavă.
  8. Coacem în rola preîncălzită la 200oC timp de 20 minute.
  9. Servim budinca cu salată verde și crutoane din pâine.

 

 

BUDINCĂ CU SPANAC ȘI SOS PESTO

 

Ingrediente:

250g brînză de vaci

2 ouă

2 lng făină

2 lng sos pesto

2 lng parmezan ras

1 legătură spanac proaspăt

1 linguriță suc de lămîie

Sare și piper după gust

 

Mod de preparare

  1. Ungem formele cu unt și le tapetăm cu făină.
  2. Spălăm bine spanacul și îi tăiem tulpinile. Îl opărim timp de 2 minute și îl tăiem fîșii subțiri.
  3. Batem ouăle cu sare, piper, suc de lămîie și sosul pesto. Adăugăm brînza și spanacul, amestecăm totul bine.
  4. Umplem formele cu compoziția obținută, presărăm parmezan ras.
  5. Coacem budinca în rola preîncălzită la 180oC timp de 20-25 minute.

 


 

Rețete și fotografii: Olesea Buneac


Tags

Похожие статьи

Comentarii