Desert

Просто&Вкусно - Desert

Desert

 

Desertul, trebuie să recunosc, e partea cea mai preferata pentru mine a oricărui festin! Acordul final al serii! Un desert ales corect poate repara  anterioarele gafe făcute în servirea mesei – sau că ți-a ieșit salata prea sărata sau raţa insuficient de coaptă… Doamne ferește, desigur, dar ce nu i se poate întâmpla unei gospodine!

În primul articol despre deserturi am decis să vă prezint în calitate de personaj la acest capitol …brânzeturile! Unii continuă să vadă în brânză  doar un aperitiv,  iar pentru altcineva o felie de parmezan, savurată cu miere, este mult mai dulce decât ciocolata!

 

Platoul clasic de brânzeturi se formează din 4 tipuri: moi – cum ar fi brânza Brie sau Gorganzol, brânzeturi albastre sau cu mucegai, dure - cum este parmezanul și încă ceva, mai special, cum sunt brânzeturile picante sau cele cu adaos de nuci, în fond, totul depinde de fantezie atunci când alegi!  Un gust aparte acestor delicatese le conferă  nucile și fructele uscate, fructele proaspete - piersici, struguri, pere sau mere; și, desigur, - mierea!

 

Cea mai clasică combinație a acestui desert este creată din parmezan italian, struguri albi şi miere. Amețitor de delicios! Iar pentru că editorialul meu este dedicat celor ”leneşi” în bucătărie, acest desert este perfect și prin faptul, că aveți libertatea să ieșiți din tipare și să experimentați ca și mine!

Pe platoul meu de brânză s-au întâlnit, de această dată, brânza spaniolă de tip tare Manchego şi cea italiană Parmezan, mierea şi zmeura proaspătă cu afine. Neașteptată asociere, dar cât de gustos este… mmm! Zmeura cu gust acruț se îmbină perfect cu dulceagul Manchego, iar afinele dulci și mierea - cu parmezanul sărat! Şi pentru întregirea fericirii gustative, serviți un pahar de vin rosu sec!

Cu un astfel de desert, nu ți-e teamă de nimic! Credeți-mă!

 

 


Tags

Похожие статьи

Comentarii