pentru aluat:
4 căni făină
4 lgt. praf de copt
0,5 lgt. bicarbonat de sodă
1 lgt. sare
1 lg. ghimber ras
1 lgt. scorțișoară
100 gr nuci sau alune
200 gr unt moale
2,5 căni zahăr
4 ouă
0,5 căni chefir
1,5 căni piure de dovleac
pentru glazură:
70 gr pudră de zahăr
1 albuș
1. Mixăm untul și zahărul, și introducem pe rând ouăle.
2. Într-un vas aparte amestecăm ingredientele uscate și le încorporăm treptat în amestecul de ouă cu unt, mixând bine. Apoi, punem pireul de dovleac și chefirul, și iarăși amestecăm.
3. Tot aluatul se toarnă într-o tavă mare de copt și se dă la cuptor pentru 55-60 minute, la o temperatură de 180 grade.
4. Preparăm glazura: batem albușul cu mixerul, încorporând treptat pudra de zahăr. Ungem tortul cu glazura obținută.
5. Gătim glazură: mixăm albuș, adăugăm pudră de zahăr. Acoperim tortul cu glazură.