Mamaliguta dulce

Просто&Вкусно -  - Mamaliguta dulce

Ingrediente

3 oua;

160 gt (3/4 cana) zahar brun;

80 ml (1/3 cana) ulei de masline; coaja razuita si sucul stors de la 2 lamai mari;

1 lingurita extract de vanilie;

190 gr faina de malai;

75 gr (1/2 cana) migdale macinate;

1/2 lingurita sare;

1 1/2 lingurita praf de copt;

zahar pudra pentru decorat;

dupa preferinta, 1 lingurita de rozmarin taiat marunt;

Metodă de preparare

Se incalzeste cuptorul la 150 grade Celsius si se unge tava cu ulei.

Se bat ouale si zaharul pana cand devin o pasat cremoasa (cam 4 minute). Incet, se adauga uleiul de masline, pana cand este incorporate complet. Se adauga si coaja de lamaie si vanilia.

Intr-un alt bol, se amesteca faina de malai, migdalele, rozmarinul, praful de copt si sarea. Se toarna peste ouale battue cu zahar in 3 randuri, alternand cu sucul de lamiae, pana la omogenizare.

Se coace timp de 40-50 minute, apoi se lasa sa se raceasca timp de 10 minute inainte sa fie scoasa din forma.



Îți place reteta?




Comentarii