Ingrediente
3 oua;160 gt (3/4 cana) zahar brun;
80 ml (1/3 cana) ulei de masline; coaja razuita si sucul stors de la 2 lamai mari;
1 lingurita extract de vanilie;
190 gr faina de malai;
75 gr (1/2 cana) migdale macinate;
1/2 lingurita sare;
1 1/2 lingurita praf de copt;
zahar pudra pentru decorat;
dupa preferinta, 1 lingurita de rozmarin taiat marunt;
Metodă de preparare
Se incalzeste cuptorul la 150 grade Celsius si se unge tava cu ulei.
Se bat ouale si zaharul pana cand devin o pasat cremoasa (cam 4 minute). Incet, se adauga uleiul de masline, pana cand este incorporate complet. Se adauga si coaja de lamaie si vanilia.
Intr-un alt bol, se amesteca faina de malai, migdalele, rozmarinul, praful de copt si sarea. Se toarna peste ouale battue cu zahar in 3 randuri, alternand cu sucul de lamiae, pana la omogenizare.
Se coace timp de 40-50 minute, apoi se lasa sa se raceasca timp de 10 minute inainte sa fie scoasa din forma.