Tarta cu visine

Просто&Вкусно -  - Tarta cu visine

Ingrediente

•4 oua;
•270 gr zahar;
•180 gr unt topit;
•155 ml lapte;
•115 ml ulei de masline;
•1 lingurita extract de vanilie;
•400 gr faina alba;
•1 1/2 lingutita praf de copt;
•putina sare;
•coaja razuita a 2 lamai si 2 portocale;
•600 gr visine in sucul lor (puteti adauga si fructe proaspete sau uscate, noi am pus stafide);

Metodă de preparare

Incalziti cuptorul la 175 grade. Ungeti cu unt tava si apoi puneti hartie de copt. Bateti ouale cu zahar pana cand se face o pasta de culoarea galben deschis, apoi adaugati untul, uleiul, laptele si vanilia. Amestecati bine, bine, apoi adaugati cate putin faina, praful de copt si sarea. Dupa, puneti si coaja aromata de la lamai si portocale si faceti o coca omogena cu ajutorul unei spatula de lemn. Lasati sa se odihneasca 10 minute.

Puneti jumatate din fructele alese in aluat si impingeti-le bine cu lingura. Puneti tarta la copt 15 minute, apoi adaugati si cealalta jumate de fructe si, la fel, impingeti-le, sa sa fie acoperite de aluat, dar in acelasi timp, sa ramana cat mai aproape de suprafata.

Mai lasati tarta pentru 30-40 min (eu cred ca depinde de cuptor, pentru ca noi am lasat extra 10 minute).

Scoateti tarta din tava si lasati sa se racoreasca un pic.

Apoi, luati furculita si savurati cu placere!



Îți place reteta?




Comentarii