Fasole cu ciolane

Просто&Вкусно - Bucate Moldoveneşti - Fasole cu ciolane

Ingrediente

0,5 kg de fasole

2 morcovi curățați

1 țelină

2 cepe curățate

2 lingurițe de bicarbonat de sodiu

400 g de costiță afumată

4 căței de usturoi

100 ml de suc de roșii proaspete (sau înlocuiți cu sos de tomate)

Un vîrf de cuțit de coriandru

Metodă de preparare

1

Fasolele se înmoaie în apă pe noapte. În ziua următoare vărsați apa, spălați de cîteva ori fasolele. Turnați apă în fasole, adăugați la ele un morcov, o rădăcină de țelină tăiată în 2-3 părți, o ceapă și 2 lingurițe de bicarbonat de sodium.

2

Fierbeți fasolele cu legume timp de 50 – 60 minute.

3

Costița afumată tăiați-o în 3 părți și adăugați-o în fasole. Și lăsați să mai fiarbă timp de 10 minute la un foc mic.

4

Tăiați o ceapă în cubulețe mici, un morcov dați-l prin răzătoare. Încingeți o tigaie cu ulei, adăugați în ea ceapa, morcovul, puțin prăjiți-le. Curățați usturoiul și feliați-l, după care îl adăugați în legume.

5

Scoateți carnea din fasole, închideți fasolele. Tăiați carnea în pătrate de dimensiuni medii, adăugați-le în tigaia cu ceapă și morcov. Prăjiți-le cîteva minute împreună. Apoi turnați deasupra suc de tomate și amestecați bine. Se prepară încă 2-3 minute.

6

Din fasolele fierte sustrageți ceapa fiartă, morcovul și țelina. Adăugați fasolele în carne la prăjit și amestecați-le bine. Zdrobiți coriandru, adăugați-l în fasole.

7

Se amestecă totul bine și se oprește focul. Mîncare se servește fierbinte.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Bucate Moldoveneşti




Comentarii

Похожие статьи