Pui mediteranean

Просто&Вкусно - Carne si pasăre - Pui mediteranean

Ingrediente

1 pui de 1kg

1 ceapă roșie

2 căței de usturoi

200g ciuperci proaspete

400g roșii tocate în suc propriu

Olive

1/3 pahar vin roșu sec

2 lng ulei de măsline extravirgin

2-3 crenguțe rozmarin

2-3 crenguțe oregano

2-3 crenguțe busuioc

Sare

Piper negru proaspăt măcinat

Metodă de preparare

1

Tăiem ceapa julien, zdrobim usturoiul, curățim ciupercile și le tăiem plastine. Rupem frunzulițele de la ierburi și le tăiem mărunt. Tăiem olivele rondele. Porționăm puiul și îl uscăm cu șervețele de hîrtie.

2

Încingem uleiul într-o tigaie. Prăjim carnea de pui circca 4 minute pe fiecare parte, pînă devine aurie. Adăugăm ceapa și o prăjim 3-4 minute, amestecînd continuu. Adăugăm ciupercile și usturoiul și mai pregătim 10 minute.

3

Turnăm vinul, îl lăsăm să se evapore pe jumătate. Adăugăm roșiile cu tot cu sos, rozmarinul, oregano, busuiocul și olivele. Potrivim de sare și piper.

4

Pregătim totul 20-25 minute, la foc mediu, sub capac. Întoarcem bucățile de carne din cînd în cînd, pînă cînd nu se va evapora tot lichidul.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Carne si pasăre




Comentarii

Похожие статьи