Piept de pui pane cu ardei copţi în marinadă

Просто&Вкусно - Carne si pasăre - Piept de pui pane cu ardei copţi în marinadă

Ingrediente

300g piept de pui

100g fulgi de porumb

1 ou

1 lng făină

sare, piper după gust

1 ardei dulce roșu

1 ardei dulce galben

Pentru marinadă:

1 legătură pătrunjel

oțet balsamic

ulei de măsline

1 cățel de usturoi

cimbru

10 măsline cu sîmburi

Metodă de preparare

1

Spălăm ardeii, îi ungem cu ulei de măsline și îi coacem în rolă la 170oC timp de 20 minute.

2

Pregătim marinada: tăiem mărunt pătrunjelul și măslinele, le amestecăm cu oțetul balsamic și uleiul de măsline, adăugăm usturoiul zdrobit și cimbrul.

3

Ardeii copți îi curățim de coajă și semințe și îi tăiem fîșii de 1-1,5 cm. Turnăm peste ei marinada și lăsăm totul să se răcească la temperatura camerei.

4

Între timp spălăm pieptul de pui și îl tăiem în bucăți nu prea mari.

5

În alt bol amestecăm fulgii de porumb cu făina, sărăm și pipărăm.

6

Batem oul. Tăvălim bucățile de pui în ou apoi în compoziția de făină și fulgi de porumb.

7

Le prăjim puțin pe tigaie, apoi le învelim în foie de staniol și le introducem în cuptor la 160oC timp de 12 minute.

8

Servim pieptul de pui alături de ardeiul copt, asezonat cu puțină marinadă.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Carne si pasăre




Comentarii

Похожие статьи