Metodă de preparare
Carnea de vită și grăsimea o trecem prin mașina de tocat. Tăiem ceapa cubulețe mici și o prăjim în ulei vegetal pînă devine aurie. Lăsăm ceapa să se răcească și o adăugăm în tocătură. Punem tocătura într-un bol și o amestecăm bine. O batem bine de fundul bolului ca să fie mai omogenă și să nu se împrăștie la prăjit. Cu mîinele umede formăm pîrjoale de 2cm grosime. Pentru a da pîrjoalei o formă corectă folosim o formă sau o conservă fără fund. Putem prăji pîrjoalele imediat sau le putem congela.
Prăjim pîrjoalele pe tigaia fierbinte sau pe gril, mai întîi la foc mare cîte 1 minut pe fiecare parte, apoi cîte 4-5 minute la foc mic.
Luăm o chiflă cu susan pentru burgeri, o înjumătățim. O găsim în magazine sau o putem pregăti acasă. Încălzim jumătățile de chiflă pe tigaia uscată.
Ungem chifla cu chetciup, așezăm o frunză de salată, apoi pîrjoala, un cerculeț de roșie și cîteva inele de ceapă. Burgerii pot fi și multietajați.
Comentarii
Похожие статьи
-
Основательная трапеза feb 17, 2016
-
Brioșe dis-de-dimineață iun 09, 2014
-
Rulouri de vită cu ardei copt și ceapă verde iun 10, 2014
-
Hincali aug 04, 2014
-
Pateu de carne cu ciuperci iun 11, 2014