Rețeta de bază a pîrjoalelor pentru burgeri

Просто&Вкусно - Cina rapidă - Rețeta de bază a pîrjoalelor pentru burgeri

Ingrediente

700g spată de vită (porc, găină)

300g grăsime de vită

1 ceapă

1 lng muștar

1 lng ulei vegetal

120-150ml apă minerală

Sare și piper

Metodă de preparare

1

Carnea de vită și grăsimea o trecem prin mașina de tocat. Tăiem ceapa cubulețe mici și o prăjim în ulei vegetal pînă devine aurie. Lăsăm ceapa să se răcească și o adăugăm în tocătură. Punem tocătura într-un bol și o amestecăm bine. O batem bine de fundul bolului ca să fie mai omogenă și să nu se împrăștie la prăjit. Cu mîinele umede formăm pîrjoale de 2cm grosime. Pentru a da pîrjoalei o formă corectă folosim o formă sau o conservă fără fund. Putem prăji pîrjoalele imediat sau le putem congela.

2

Prăjim pîrjoalele pe tigaia fierbinte sau pe gril, mai întîi la foc mare cîte 1 minut pe fiecare parte, apoi cîte 4-5 minute la foc mic.

3

Luăm o chiflă cu susan pentru burgeri, o înjumătățim. O găsim în magazine sau o putem pregăti acasă. Încălzim jumătățile de chiflă pe tigaia uscată.

4

Ungem chifla cu chetciup, așezăm o frunză de salată, apoi pîrjoala, un cerculeț de roșie și cîteva inele de ceapă. Burgerii pot fi și multietajați.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Cina rapidă




Comentarii

Похожие статьи