Marmeladă din gutuie Membrillo

Просто&Вкусно - Deserturi - Marmeladă din gutuie Membrillo

Ingrediente

5 gutuie

½ pahar zahăr

1 pahar apă

Coaja rasă a unei lămîi

Metodă de preparare

1

Spălăm bine gutuiele. Fiecare fruct în parte îl învelim în folie de staniol și îl coacem aproximativ 1 oră la 180oC. Cînd sunt gata le lăsăm să se răcească, le curățim și le scoatem cotoarele.

2

Tăiem gutuiele cubulețe și le punem în blender, le transformăm într-un piure, adăugăm coaja de lămîie. Punem compoziția obținută într-o cratiță, adăugăm zahărul și fierbem totul la foc mic pînă se va îngroșa.

3

Luăm de pe foc și o turnăm înt-ro tavă în care am așternut hîrtie de copt, introducem marmelada în frigider pentru 4 ore. Cînd marmelada se va răci o scoatem atent din tavă și o presărăm cu zahăr și zahăr pudră. Desertul este gata. Se potrivește de minune cu caș de capră.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Deserturi




Comentarii

Похожие статьи