Metodă de preparare
Spălăm bine gutuiele. Fiecare fruct în parte îl învelim în folie de staniol și îl coacem aproximativ 1 oră la 180oC. Cînd sunt gata le lăsăm să se răcească, le curățim și le scoatem cotoarele.
Tăiem gutuiele cubulețe și le punem în blender, le transformăm într-un piure, adăugăm coaja de lămîie. Punem compoziția obținută într-o cratiță, adăugăm zahărul și fierbem totul la foc mic pînă se va îngroșa.
Luăm de pe foc și o turnăm înt-ro tavă în care am așternut hîrtie de copt, introducem marmelada în frigider pentru 4 ore. Cînd marmelada se va răci o scoatem atent din tavă și o presărăm cu zahăr și zahăr pudră. Desertul este gata. Se potrivește de minune cu caș de capră.
Comentarii
Похожие статьи
-
Gutuia – fructul de fier sep 17, 2014
-
Marmelada de portocale cu cafea dec 15, 2014
-
Compot de gutuie sep 23, 2014
-
Tartă cu gutuie și migdale sep 24, 2014
-
Dulceață de gutuie sep 23, 2014