Metodă de preparare
Încingem cuptorul la 150 grade C. tapițăm tava de copt cu hârtie de pergament.
Amestecăm într-un bol zahărul și amidonul. Într-un bol de sticlă batem albușurile cu sarea, ca pentru bezea, dar ceva mai moale. Adăugăm apă și iarăși batem ouăle. Încorporăm porționat zahărul și amidonul, încontinuu amestecând. Turnăm oțet și mixăm la viteză mare, timp de 5 minute. Trebuie să obținem o bezea foarte densă.
Turnăm bezeaua în formă de cerc pe tavă și o coacem 45 minute până prinde o crustă arămie. Nu deschidem cuptorul! Apoi deschidem ușa cuptorului și lăsăm pentru 50 minute să se răcească bezeaua. Bezeaua poate face fisuri, dar înăuntru va avea o textură foarte gingașă.
Preparăm crema: amestecăm zahărul, amidonul și sarea. Adăugăm zeama și coaja rasă de lămâie, precum și untul. Amestecul se pune într-o cratiță pe bain-marin. Încălzim, amestecând timp de 5 minute și adăugăm gălbenușurile. Fierbem crema la foc mic, amestecând continuu dar nu o lăsăm să de-a în clocot. Când crema se va îngroșa, o scoatem de pe foc și o lăsăm să se răcească.
Scoatem bezeaua răcită de pe tavă și o punem straturi pe platou. Fiecare strat se unge cu cremă de lămâie și se ornează cu bucăți de căpșune și bobițe de poamă albă.
Partea superioară a tortului se înfrumusețează la dorință și se presară cu pudră de zahăr.
Comentarii
Похожие статьи
-
Tartalete cu căpșuni și mascarpone iun 19, 2014
-
Înghețată de căpșune cu iaurt iun 16, 2014
-
Jeleu aug 15, 2014
-
Дегустация десертов в Gastrobar mai 28, 2015
-
Tortă Fraiser mar 17, 2015