Metodă de preparare
Înmuiem fructele uscate în apă rece pentru 10-15 minute.
Tăiem merele în jumătate și cu mare grijă scoatem cotorul din mijloc și mai scoatem din pulpă, formînd mici corăbioare. Pulpa scoasă din mere o tocăm mărunt și o lăsăm deoparte.
Scoatem fructele uscate din apă și le tăiem mărunt. Le amestecăm cu gemul de portocale, semințele de pin și pulpa de mere. Cu compoziția obținută umplem jumătățile noastre de măr, le ungem cu miere și le punem în tava de copt. Amestecăm restul de fructe uscate rămase cu puțină apă și le turnăm în tavă. Dăm tava în cuptorul preaîncălzit la 190oC pentru 20-25 minute. Vom stropi periodic merele cu sucul care s-a scurs în tavă.
Vom servi merele coapte calde, asezonate cu frunzulițe de mentă.
Comentarii
Похожие статьи
-
Roșii coapte, cu miere şi usturoi iun 12, 2014
-
Mimosa iul 09, 2014
-
Piept de răță cu pere în sirop iun 19, 2014
-
Granită de portocale iul 30, 2014
-
Гастрономический театр:... mar 24, 2015