Mere coapte cu gem de portocale și fructe uscate

Просто&Вкусно - Deserturi - Mere coapte cu gem de portocale și fructe uscate

Ingrediente

Pentru 4 porții:

4 mere mari

200g fructe uscate

4 lng semințe de pin

4 lng miere

4 lng gem de portocale

 

Metodă de preparare

1

Înmuiem fructele uscate în apă rece pentru 10-15 minute.

2

Tăiem merele în jumătate și cu mare grijă scoatem cotorul din mijloc și mai scoatem din pulpă, formînd mici corăbioare. Pulpa scoasă din mere o tocăm mărunt și o lăsăm deoparte.

3

Scoatem fructele uscate din apă și le tăiem mărunt. Le amestecăm cu gemul de portocale, semințele de pin și pulpa de mere. Cu compoziția obținută umplem jumătățile noastre de măr, le ungem cu miere și le punem în tava de copt. Amestecăm restul de fructe uscate rămase cu puțină apă și le turnăm în tavă. Dăm tava în cuptorul preaîncălzit la 190oC pentru 20-25 minute. Vom stropi periodic merele cu sucul care s-a scurs în tavă.

4

Vom servi merele coapte calde, asezonate cu frunzulițe de mentă.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Deserturi




Comentarii

Похожие статьи