Sufleu de ciocolată

Просто&Вкусно - Deserturi - Sufleu de ciocolată

Ingrediente

50g cacao

150ml apă

7 albușuri de ou

90g zahăr

2 lingurițe unt

1 lng zahăr

1 lng cacao

Metodă de preparare

1

Setăm rola la 180oC.

2

Între timp, amestecăm zahărul cu cacao. Ungem cu unt topit formele pentru sufleu și le tapetăm cu amestecul de zahăr și cacao. Punem apa să se încălzească într-o cratiță la foc mediu, adăugăm cacao. Amestecăm bine pînă se dizolvă cacao, trebuie să obținem o compoziție omogenă. Compoziția nu trebuie fiartă doar menținută fierbinte.

3

Cu ajutorul unei lopățele de bucătărie, turnăm pasta de cacao obținută într-un vas. Batem cu mixerul albușurile de ou pînă devin spumă. Adăugăm zahărul și mai batem 1 minut la viteză maximă, pînă compoziția devine densă. Jumătate din compoziția de albușuri o amestecăm cu jumătate din pasta de cacao. Amestecăm ușor și delicat cu lopățica ca să obținem un sufleu pufos. Aceeași procedură o repetăm pentru cantitatea rămasă de albușuri și cacao.

4

Turnăm compoziția în forme, trecem atent cu degetele pe margine să nu lăsăm surplusuri pe pereții formelor. Coacem sufleurile 15 minute. La a 6 minută vom putea observa cum cresc sufleurile frumos. Le servim imediat ce expiră timpul de coacere.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Deserturi




Comentarii

Похожие статьи