Experimente de ciocolată
Ei bine, cărui copil nu-i place ciocolata! În zadar mulți părinți sunt împotriva acestui deliciu, deoarece ea are multe proprietăți benefice organizmului. În primul rînd, ciocolata este o sursă de carbohidrați, care sunt foarte esențiali pentru copii ajutîndu-i să suplinească consumul de energie, în al doilea rînd, ciocolata este bogată în antioxidanți – substanțe care influențează pozitiv sistemul imunitar și în al treilea rînd, ciocolata este o sursă de plăcere și bucurie. Cu toate astea, nu trebuie să fie consumată în exces, mai ales de copii.
Marble de ciocolată cu nuci pecan
Ingrediente:
350g ciocolată amară sau cu lapte
75g ciocolată albă
75g nuci pecan
75g migdale
Mod de preparare
- Rupem ciocolata amară mărunt și o punem într-un bol de ceramică sau sticlă. O încălzim timp de 1 minut în cuptorul cu microunde la putere maximă.
- Scoatem ciocolata și o amestecăm cu o lopățică de silicon, apoi o introducem din nou în cuptor pentru 15-30 secunde. Apoi amestecăm din nou. Dacă ciocolata nu s-a topit integral, o mai introducem în cuptor încă pentru 30 secunde.
- La fel procedăm și cu ciocolata albă, o fărămițăm și o introducem în cuptorul cu microunde timp de 30 secunde la putere medie. O scoatem și o amestecăm.
- Repetăm procedura încă de 3 ori pînă nu se va topi toată ciocolata.
- Întindem un sloi de ciocolată amară pe o foaie de staniol, picurăm deasupra ciocolată albă pe toată suprafața primului sloi și cu ajutorul unui bețișor de lemn trasăm desene, amestecînd ambele sloiuri de ciocolată.
- Presărăm nuci tocate deasupra și întroducem în congelator pentru 1 oră.
Ciocolata cu lapte se topește la fel ca și cea amară. Coaja rasă de portocală sau bucățele de ardei iute îi va conferi ciocolatei un gust deosebit.
Ciocolată albă cu fructe uscate
Ingrediente:
350g ciocolată albă
70g papaya uscată
70g ananas uscat
100g fulgi de cocos
10g nuci macadamia
Mod de preparare
- Tocăm mărunt fructele uscate și nucile. Fărămițăm ciocolata și o punem într-un bol. O încălzim timp de 30 secunde în cuptorul cu microunde la putere medie.
- Scoatem ciocolata și o amestecăm cu o lopățică de silicon, apoi o introducem din nou în cuptor pentru 15-30 secunde. Apoi amestecăm din nou. Repetăm procedura încă de 2 ori, pînă se va topi toată ciocolata. O întindem într-un sloi subțire pe o foaie de staniol .
- Presărăm ciocolata cu fructele uscate, nucile și fulgii de cocos. O lăsăm să se răcească și o congelăm.
Ciocolată albă cu fistic
Ingrediente:
350g ciocolată albă
120g fistic curățat
120g răchițele uscate
Mod de preparare
- Fărămițăm ciocolata și o punem într-un bol. O încălzim timp de 30 secunde în cuptorul cu microunde la putere medie.Scoatem ciocolata și o amestecăm cu o lopățică de silicon.
- Apoi o introducem din nou în cuptor pentru 15-30 secunde. Apoi amestecăm din nou. Repetăm procedura încă de 2 ori, pînă se va topi toată ciocolata.
- O întindem într-un sloi subțire pe o foaie de staniol .
- Presărăm ciocolata cu fistic și răchițele. O lăsăm să se răcească și o congelăm.
Ciocolată cu crackere și arahide
Ingrediente:
350g ciocolată cu lapte
70g crackere sărate
70g arahide
70g stafide
Mod de preparare
- Rupem ciocolata mărunt și o punem într-un bol de ceramică sau sticlă. O încălzim timp de 1 minut în cuptorul cu microunde la putere maximă.
- Scoatem ciocolata și o amestecăm cu o lopățică de silicon, apoi o introducem din nou în cuptor pentru 15-30 secunde. Apoi amestecăm din nou. Dacă ciocolata nu s-a topit integral, o mai introducem în cuptor încă pentru 30 secunde.
- O întindem într-un sloi subțire pe o foaie de staniol.
- Presărăm ciocolata cu fărămituri de crackere, arahide și stafide.
- O lăsăm să se răcească și o congelăm timp de 2 ore.
Ciocolată cu acadele
Ingrediente:
350g ciocolată amară sau cu lapte
70g acadele
Mod de preparare
- Așternem în tavă folie de staniol sau hîrtie de copt.
- Rupem ciocolata mărunt și o punem într-un bol de ceramică sau sticlă. O încălzim timp de 1 minut în cuptorul cu microunde la putere maximă.
- Scoatem ciocolata și o amestecăm cu o lopățică de silicon, apoi o introducem din nou în cuptor pentru 15-30 secunde. Apoi amestecăm din nou. Dacă ciocolata nu s-a topit integral, o mai introducem în cuptor încă pentru 30 secunde.
- Fărămițăm acadelele în blender și presărăm cu ele ciocolata din tavă.
- O lăsăm să se răcească și o congelăm timp de 1oră, apoi înlăturăm foaia de staniol și rupem ciocolata bucățele.
Ciocolata benefică pentru copii este cea care conține 70% cacao. Pentru experimentele în condiții de casă alegeți doar ciocolata de calitate superioară, fără adaosuri, de asemenea, rețineți că nu puteți utiliza ciocolata poroasă.
Похожие статьи
-
Revelion în sânul familiei dec 05, 2014
-
Summer trends in Rozmarin Cafe iul 20, 2016
-
Cremă-sabayon de căpșune iun 16, 2014
-
Brownies ”Sicrie” oct 21, 2014
-
Вкус весны mar 30, 2015