Gem de căpșuni

Просто&Вкусно - Deserturi - Gem de căpșuni

Ingrediente

1 kg capşuni

1 kg zahar

 

Metodă de preparare

1

Căpșunile se curăță de codițe și se spală intens de vreo câteva ori, până apa va fi totalmente curată.

2

Fructele se presară din abundență cu zahăr și se lasă pentru 4 sau chiar 6 ore. În acest răstimp, căpșunile trebuie să lase zeama.

3

Cratița cu căpșuni se pune la foc și se lasă să fiarbă. Când începe să fiarbă, se lasă pe foc 5 minute. În tot acest răstimp, căpșunile se curăță de spumă. Stingem focul, lăsăm cratița cu căpșuni să se răcească un pic și o acoperim cu un prosop curat. Lăsăm căpșunile să se răcească de-a binelea, timp ce poate dura și până la 10 ore.

4

Punem din nou cratița pe foc. Repetăm procedura de fierbere, 5 minute, timp în care scoatem spuma. Răcim fructele și iarăși le punem la fiert. După ce fierbem fructele a 3-a oară, le răcim timp de o oră și închidem gemul în borcane sterilizate. Decorăm după bunul nostru gust borcanul cu gem și-l oferim în dar prietenilor.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Deserturi




Comentarii

Похожие статьи