Metodă de preparare
Căpșunile se curăță de codițe și se spală intens de vreo câteva ori, până apa va fi totalmente curată.
Fructele se presară din abundență cu zahăr și se lasă pentru 4 sau chiar 6 ore. În acest răstimp, căpșunile trebuie să lase zeama.
Cratița cu căpșuni se pune la foc și se lasă să fiarbă. Când începe să fiarbă, se lasă pe foc 5 minute. În tot acest răstimp, căpșunile se curăță de spumă. Stingem focul, lăsăm cratița cu căpșuni să se răcească un pic și o acoperim cu un prosop curat. Lăsăm căpșunile să se răcească de-a binelea, timp ce poate dura și până la 10 ore.
Punem din nou cratița pe foc. Repetăm procedura de fierbere, 5 minute, timp în care scoatem spuma. Răcim fructele și iarăși le punem la fiert. După ce fierbem fructele a 3-a oară, le răcim timp de o oră și închidem gemul în borcane sterilizate. Decorăm după bunul nostru gust borcanul cu gem și-l oferim în dar prietenilor.
Comentarii
Похожие статьи
-
Парфе от Анастасии Гаргалык aug 19, 2015
-
Brioșe dis-de-dimineață iun 09, 2014
-
Pancakes cu căpşuni şi crema de unt iul 31, 2014
-
Tort cu cremă de brânză și jeleu de căpșuni mai 23, 2014
-
Tort ”Pavlova” cu căpșuni și poamă albă iun 16, 2014