Metodă de preparare
Punem la umflat nautul peste noapte: la fundul unui vas punem sarea mascata, deasupra – nautul si acoperim totul cu apa. Dimineata, nautul se spala si se lasa inca pentru 2 ore la umflat.
Clatim inca odata nautul si-l scoatem intr-o cratita la fiert. Adaugam o ceapa si usturoiul curatat. Turnam apa cu + 5 cm deasupra boabelor de naut si lasam la foc. Cand apa incepe a fierbe, micsoram focul si lasam pentru 45 minute. Adaugam bicarbonatul de sodium si lasam inca pentru o ora la fiert.
In timpul fierberii, nutul trebuie amestecat si scoasa spuma/cojile deasupra cu ajutorul unei palete cu gauri.
Ca sa intelegem daca nautul este gata fiert, zdrobim intre gedete o bobita. Aceasta trebuie sa fie moale sis a se striveasca cu usurinta.
Cand cautul este gata, scoatem ceapa si lasam boboasele sa se raceasca. Cand se racoreste, punem cratita la frigider pentru cateva ore.
Scurgem nautul, dar pastram o parte din zeama in care a fiert, si-l tocam fin cu ajutorul unui blender cca 2 min. Ca sa ajunga la consistenta unei paste, mai adaugam putina zeama.
Pasta de naut se amesteca bine cu tahini si se paseaza inca 2 min cu blander-ul, dupa care adaugam tot restul de tahini, zeama de la lamaie, sarea, chimenul si uleiul de masline. In final trebuie sa obtinem o crema fina, dar consistent.
Comentarii
Похожие статьи
-
Humus livanez iul 02, 2014
-
Tartalete cu cremă de lămîie și afine iun 19, 2014
-
Merengue Charlotte iun 26, 2014
-
Escabeche din macrou iul 07, 2014
-
Dulceață de lămîie cu cimbru iun 19, 2014