Hummus cu tahini

Просто&Вкусно - Gustări - Hummus cu tahini

Ingrediente

2 cani naut

2/3 cani tahini

Sucul a 2 lamai

1 ceapa

5 catei usturoi

¼ lingurita chimen macinat

1 lingurita bicarbonate de sodium

3-4 ling. ulei de masline

1 legatura de patrunjel

Seminte de pin

2 ling. sare mascata

Sare de masa 

Metodă de preparare

1

Punem la umflat nautul peste noapte: la fundul unui vas punem sarea mascata, deasupra – nautul si acoperim totul cu apa. Dimineata, nautul se spala si se lasa inca pentru 2 ore la umflat.

2

Clatim inca odata nautul si-l scoatem intr-o cratita la fiert. Adaugam o ceapa si usturoiul curatat. Turnam apa cu + 5 cm deasupra boabelor de naut si lasam la foc. Cand apa incepe a fierbe, micsoram focul si lasam pentru 45 minute. Adaugam bicarbonatul de sodium si lasam inca pentru o ora la fiert.

3

In timpul fierberii, nutul trebuie amestecat si scoasa spuma/cojile deasupra cu ajutorul unei palete cu gauri.

4

Ca sa intelegem daca nautul este gata fiert, zdrobim intre gedete o bobita. Aceasta trebuie sa fie moale sis a se striveasca cu usurinta.

5

Cand cautul este gata, scoatem ceapa si lasam boboasele sa se raceasca. Cand se racoreste, punem cratita la frigider pentru cateva ore.

6

Scurgem nautul, dar pastram o parte din zeama in care a fiert, si-l tocam fin cu ajutorul unui blender cca 2 min. Ca sa ajunga la consistenta unei paste, mai adaugam putina zeama.

7

Pasta de naut se amesteca bine cu tahini si se paseaza inca 2 min cu blander-ul, dupa care adaugam tot restul de tahini, zeama de la lamaie, sarea, chimenul si uleiul de masline. In final trebuie sa obtinem o crema fina, dar consistent.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Gustări




Comentarii

Похожие статьи