Metodă de preparare
Topim untul într-un castron. Adăugăm făină şi amestecăm continuu cu ajutorul unui tel, la focul mic, pentru a nu se forma cocoloaşe. Este important să nu rumenim făină, ci s-o lăsăm până se încorporează cu untul. Când făina se va umfla spumă, dar nu-şi va schimba încă culoarea, adăugăm treptat bulionul rece şi amestecăm bine. Amestecând continuu adăugăm câte puţin şi frişca rece. Potrivim cu sare şi condimente. Aducem conţinutul până la fierbere. Urmând sfaturile noastre, sosul ar trebui să să îngroaşe destul de repede. La final, amestecăm încă odată sosul obţinut. Dacă nu folosiţi sosul imediat după preparare, vă sfătuim să-l faceţi un pic mai subţire -, în timp acesta se îngroasă.
Lăsăm deoparte câteva ciuperci proaspete. Celelalte le tăiem în felii şi le rumenim până ce capătă o culoare aurie, aceste ciuperci se vor folosi la ornare.
Ciupercile se spală, se usucă şi se taie pai. Se rumenesc în 2-3 linguri de ulei, circa 15-20 minute. Le luăm de pe foc şi adăugăm o jumătate din sosul Bechamel gata preparat. Amestecăm. Tăiem caşcavalul pai.
Porţionăm ciupercile în tăvăluţe.Turnăm deasupra âte o lingură de sos, în aşa fel încât să mai rămână spaţiu, pentru a se evita evaporarea sosului. Deasupra presărăm cu puţin caşcaval şi ornăm cu felii de ciuperci rămase. Tăvăluţele se pun în cuptorul preîncălzit la 200 grade C, pentru 20-25 min. La dorinţă poate fi folosit şi grill-ul de sus al cuptorului.
Comentarii
Похожие статьи
-
Anul Nou ECO începe în luna mai mai 05, 2014
-
Tartalete cu ciuperci și cașcaval iun 19, 2014
-
Ciuperci coapte cu roșii și cașcaval iun 11, 2014
-
Practica germană feb 13, 2015
-
Clatite din pui cu sos beshamel iun 09, 2014