Tartă cu ciuperci şi caşcaval proaspăt

Просто&Вкусно - Panificaţie  - Tartă cu ciuperci şi caşcaval proaspăt

Ingrediente

Pentru aluat:

200 g făină + puțină pentru presurare

100g unt rece

1 ou

1/2lng de sare

Pentru umplutură:

300-400 g ciuperci proaspete

2 cepe mijlocii sau 1 ceapă mare

70-100 g cașcaval

O crenguță de rozmarin sau cimbru

Piper negru măcinat, sare.

Metodă de preparare

1

Preparați aluatul: untul tăiați-l în cubulețe și amestecați-l cu ou, sare și făină. Frămîntați cîteva minute într-un aluat tare. Acoperiți aluatul cu o peliculă și puneți-o în frigider pentru 15-30 minute.

2

Aluatul răcit îl întindeți bine cu sucitorul pe o masă presurată cu făină, de grosimea 1 cm. Foarte atent aranjați aluatul întins într- forma de copt, cu marginile înalte, cu ajutorul mîinilor îl îndreptați. Puneți baza tartei în rola preîncălzită pînă la temperatura de 180 grade pentru 15-20 minute. Baza tartei trebuie doar să se usuce, să o coaceți.

3

Preparați umplutura: ceapa o tăiați în jumătate apoi o feliați. O condimentați cu sare și piper, cu mâinile o fărîmați astfel ca să stoarceți sucul din ea. Alegeți cîteva ciuperci frumoase, le îndepărtați piciorușele, pălăriile le dați de o parte. Restul ciupercilor și piciorușele îndepărtate le tăiați în patru bucăți. Cașcavalul se dă prin răzătoare mășcată sau se taie mărunt și se amestecă cu ouă.

4

Cînd baza tartei se va coace, puteți să vă apucați de încorporarea tartei. Pe baza coaptă a tartei, aranjați ciupercile, condimentați-le cu sare și piper, deasupra presărați cu rozmarin sau cimbru mărunțit.

5

Deasupra aranjați un strat de ceapă, apoi un strat de cașcaval cu ou. Se coace în rolă la temperatura de 180 de grade timp de 30 minute, periodic uitați-vă în rolă. Cașcavalul mai bine nu-l adăugați.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Panificaţie




Comentarii

Похожие статьи