Shakshouky

Просто&Вкусно - Gustări - Shakshouky

Ingrediente

8 vinete lungi, subțiri

3 ardei grași

1 legătură ceapă verde

2 linguri coriandru tocat

4 linguri pătrunjel tocat

1 lingură suc de lămâie

2 căței usturoi pisați

Ulei de măsline

Sare

Metodă de preparare

1

Tăiați vinetele bucăți, a câte 3 cm. Presărați-le cu sare și lăsați-le peste noapte. Dimineața, scurgeți lichidul din vinete.

2

Ardeiul gras se taie bucăți, a câte 3 cm.

3

Vinetele se stropesc cu ulei de măsline și se lasă la copt împreună cu ardeii, până devin crocanți. Temperatura de coacere este de 200 grade C. Scoatem legumele din cuptor și le lăsăm să se răcească.

4

Tocăm fin pătrunjelul și coriandrul. Opțional se adaugă și un castravete. Amestecăm bine legumele, stropim cu sucul de lămâie și potrivim de sare.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Gustări




Comentarii

Похожие статьи