Pasta ca acasă

Просто&Вкусно - Master class - Pasta ca acasă

Ingrediente

Pentru 4 porții:           

600 gr făină

6 ouă mari

700 gr creveți

4 roșii

100 gr ardei roșu

100 gr ceapă tocată fin

50 gr ghimbir

5-7 căței de usturoi

10 gr frunze de salvie

100 gr parmezan

50 gr unt

O legătură pătrunjel

O legătură busuioc

Metodă de preparare

1

Image Pregătim pe suprafața de lucru 600 gr făină și 6 ouă mari. Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

2

Image Pregătim celelalte ingrediente și le lăsăm deoparte.

3

Image Purcedem la prepararea pastei propriu-zise: în mijlocul grămăjoarei de făină, facem o adâncitură în care stricăm cele 6 ouă.

4

Image Amestecăm cu atenție ingredientele, străduind să nu împrăștiem ouăle peste toată făină.

5

Image Trebuie să obținem un aluat destul de tare.

6

Image Din coca de aluat, tăiem bucăți mai mici, care vor fi prelucrate în mașina de întins pasta. Restul aluatului se acoperă cu un prosop ca să nu se usuce.

7

Image Prin dispozitivul special de întins pastele, trecem de câteva ori aluatul, până se înmoaie de-a binelea și devine elastic.

8

Image Tăiem aluatul cu ajutorul mașinii speciale. Punem pasta obținută pe un fund de lemn și o presărăm cu făină.

9

Image Într-o cratiță mare topim untul, adăugăm uleiul de măsline și usturoiul mărunțit. Călim cca 1 minut.

10

Image Adăugăm în tigaie creveții și-i rumenim pe ambele părți 30 secunde, până capătă o nuanță roșie.

11

Image Scoatem creveții. În tigaie adăugăm ceapa și o călim până la starea de transparență. Adăugăm roșiile date prin răzătoare și prăjim totul 1 minut.

12

Image Adăugăm în tigaie ghimbir-ul ras și salvia tocată fin. Creveții se curăță de carapace și cap, și de asemenea se adaugă în tigaie.

13

Image Fierb cca 2 minute pasta și o potrivim de sare.

14

Image Adăugăm pasta în tigaie la sos, tot aici adăugăm pătrunjelul tocat fin și busuiocul.

15

Image Radem mărunt parmezanul.

16

Image Presărăm cu parmezan pastele și amestecăm totul. Stingem focul și putem servi!



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Master class




Comentarii

Похожие статьи