Steak de vită cu ierburi

Просто&Вкусно - Master class - Steak de vită cu ierburi

Ingrediente

Pentru 4 porții:

4 steakuri cîte 450g fiecare

Cimbru

Rozmarin

Busuioc

Ulei de măsline

Sare

Piper

Metodă de preparare

1

Image Uscăm steakurile cu șervețele de hîrtie.

2

Image Le ungem cu puțin ulei de măsline, presărăm sare și piper și le tăvălim prin amestecul de ierburi aromate.

3

Image Învelim fiecare steak în parte în peliculă alimentară.

4

Image Temperatura apei trebuie să fie constantă pe tot parcursul timpului. În condițiile casnice facem în felul următor: punem apă într-o cratiță mare și o punem la foc pînă nu va avea 70oC. Punem în cratiță carnea învelită în peliculă și luăm de pe foc. Acoperim cratița cu capac și o introducem în rola preîncălzită la 70oC. Lăsăm să fiarbă aproximativ 30 minute.

5

Image Scoatem steakurile din peliculă, scuturăm ierburile de pe ele și le uscăm cu șervețele de hîrtie.

6

Image Le prăjim în ulei bine încins cîte 30 secunde pe fiecare parte, apăsînd carnea cu o lopățică, ca să se rumenească pe toată suprafața. Lăsăm puțin steakurile să se odihnească înainte de a le tăia. Le punem într-o farfuri încălzită, le acoperim cu folie de staniol și le lăsăm cîteva minute. Le servim cu garnitură la alegere.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Master class




Comentarii

Похожие статьи