Crunch estonian

Просто&Вкусно - Panificaţie  - Crunch estonian

Ingrediente

120ml lapte călduț

1 linguriță zahăr sau miere

1 gălbenuș de ou

25g unt

Sare

1 linguriță drojdii uscate

250-300g făină

Pentru glazură:

50g unt

3-4 lng zahăr

1-2 lingurițe scorțișoară

Metodă de preparare

1

Amestecăm untul moale cu zahărul și scorțișoara.

2

Punem drojdia și zahărul (mierea) în laptele călduț, lăsăm deoparte 10-15 minute, pînă apare spumă. Amestecăm untul topit și răcit cu gălbenușul de ou și cu drojdia.

3

Această compoziție o turnăm peste făina cernută cu sare. Pentru început vom utiliza 250g făină, restul o vom adăuga pe parcurs dacă va fi nevoie, aluatul trebuie să fie moale. Lăsăm la dospit 1 - 2 ore într-un loc călduț.

4

Întindem aluatul de grosimea 1cm. Ungem suprafața lui cu ¾ parte din compoziția de unt cu scorțișoară. Formăm o ruladă. Tăiem rulada dealungul în jumătate dar nu pînă la urmă, ca să facilităm învîrtirea. Întoarcem fîșiile obținute cu tăietura în sus. Unim marginile formînd un cerc. Ungem deasupra cu compoziția de unt și scorțișoară rămasă.

5

Coacem la 175oC timp de 20-25 minute.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Panificaţie




Comentarii

Похожие статьи