Metodă de preparare
Amestecăm untul moale cu zahărul și scorțișoara.
Punem drojdia și zahărul (mierea) în laptele călduț, lăsăm deoparte 10-15 minute, pînă apare spumă. Amestecăm untul topit și răcit cu gălbenușul de ou și cu drojdia.
Această compoziție o turnăm peste făina cernută cu sare. Pentru început vom utiliza 250g făină, restul o vom adăuga pe parcurs dacă va fi nevoie, aluatul trebuie să fie moale. Lăsăm la dospit 1 - 2 ore într-un loc călduț.
Întindem aluatul de grosimea 1cm. Ungem suprafața lui cu ¾ parte din compoziția de unt cu scorțișoară. Formăm o ruladă. Tăiem rulada dealungul în jumătate dar nu pînă la urmă, ca să facilităm învîrtirea. Întoarcem fîșiile obținute cu tăietura în sus. Unim marginile formînd un cerc. Ungem deasupra cu compoziția de unt și scorțișoară rămasă.
Coacem la 175oC timp de 20-25 minute.
Comentarii
Похожие статьи
-
Dulceață din ceapă cu sherry iun 19, 2014
-
Frappuccino cu sirop de rodie iun 06, 2014
-
Pere coapte cu fructe uscate și nuci iun 16, 2014
-
apr 18, 2024
-
Smoothie Căpșune + Banană mai 23, 2014