Metodă de preparare
Untul se rade pe răzătoare cu găuri mari. Se frământă cu sare și făină în fărâmituri fine, treptat se adaugă în el apă rece. Facem o cocă de aluat și o învelim într-o folie alimentară, ca s-o dăm la frigider pentru circa 2 ore.
Cartofii fierți se curăță și se dau prin răzătoare cu găuri mari. Se amestecă cu brânză de capră și ouă, se potrivesc de sare, după gust.
Preîncălzim cuptorul la 180 grade C. Scoatem aluatul din frigider și-l întindem. Tapițăm tava de copt cu foaia de aluat, iar în mijlocul acesteia scoatem umplutura de cartofi. Îndoim marginile, ca la plăcinte, dar nu până la capăt. Astfel, trebuie să obținem un mijloc de cerc neacoperit, cu 5-7 cm în diametru.
Ducem galeta la cuptor pentru 30-40 minute. Gând este gata coaptă, o lăsăm să se răcească.
Feliem subțire somonul. Porționăm galeta în triunghiuri și o completăm cu feliile de somon, deasupra.
Comentarii
Похожие статьи
-
Piure din cartofi cu perişoare la aburi și sos alb iun 09, 2014
-
Practica germană feb 13, 2015
-
Odjahuri iul 08, 2014
-
Rulouri cu brînză de capră iul 08, 2014
-
Clătite cu brânză de capră şi somon iun 09, 2014