Metodă de preparare
Untul se rade pe răzătoare cu găuri mari. Se frământă cu sare și făină în fărâmituri fine, treptat se adaugă în el apă rece. Facem o cocă de aluat și o învelim într-o folie alimentară, ca s-o dăm la frigider pentru circa 2 ore.
Cartofii fierți se curăță și se dau prin răzătoare cu găuri mari. Se amestecă cu brânză de capră și ouă, se potrivesc de sare, după gust.
Preîncălzim cuptorul la 180 grade C. Scoatem aluatul din frigider și-l întindem. Tapițăm tava de copt cu foaia de aluat, iar în mijlocul acesteia scoatem umplutura de cartofi. Îndoim marginile, ca la plăcinte, dar nu până la capăt. Astfel, trebuie să obținem un mijloc de cerc neacoperit, cu 5-7 cm în diametru.
Ducem galeta la cuptor pentru 30-40 minute. Gând este gata coaptă, o lăsăm să se răcească.
Feliem subțire somonul. Porționăm galeta în triunghiuri și o completăm cu feliile de somon, deasupra.
Comentarii
Похожие статьи
-
Evantai din cartofi oct 16, 2014
-
Brînză de capră cu cimbru şi rozmarin aug 21, 2014
-
Paste cu somon ian 19, 2015
-
Omletă spaniolă cu cartofi iun 09, 2014
-
Toast feb 13, 2015