Tortă cu nuci

Просто&Вкусно - Torturi - Tortă cu nuci

Ingrediente

blat:

250g unt

250g zahăr pudră

1 pachețel zahăr vanilat

6 ouă

300g nuci tocate mărunt

40g cacao

80g făină

1 pachețel praf de copt

Pentru cremă:

3 albușuri de ou

450g zahăr

300g unt

100g lapte condensat

Pentru crema ganache:

50g unt

150g smîntînă

50g miere

200g ciocolată

Pentru decor:

50g zahăr pudră

1 smochină

căpșuni

crenguță de mentă

nuci

Metodă de preparare

1

Image Pregătim blatul. Batem în mixer la viteză medie untul cu zahărul pudră, adăugăm apoi zahărul vanilat și mărim viteza mixerului. Mixăm timp de 5 minute. Seperăm albușurile de gălbenușuri. Adăugăm gălbenușurile pe rînd în compoziția de unt, imediat după ele adăugăm nucile și cacao, mestecăm bine totul. Amestecăm praful de copt cu făina, adăugăm totul în mixer și pregătim aluatul. Într-un vas curat batem albușurile cu puțină sare pînă se măresc în volum. Cu ajutorul unei lopățele de lemn amestecăm albușurile bătute cu aluatul nostru de ciocolată și nuci. Aluatul obținut îl turnăm în două forme de copt și le dăm la cuptor pentru 20-25 minute la temperatura de 180oC. Blatul este gata cînd începe să se desprindă de pe formă.

2

Image Pregătim crema. Diluăm 300g de zahăr în apă și punem la foc, amestecînd periodic. Batem albușurile cu mixerul timp de 3-5 minute. Adăugăm deasupra fără să oprim mixerul siropul fierbinte din zahăr. Mixăm totul la viteză medie. Albușurile vor crește în volum, cel puțin îndoit. Nu oprim mixerul pînă amestecul obținut nu se va răci, aproximativ 7-10 minute. După ce s-a răcit adăugăm untul fără să oprim mixerul. În crema obținută adăugăm laptele condensat și mestecăm cu o lingură.

3

Image Asamblăm torta. Scoatem blaturile din formele de copt. Înlăturăm de pe blaturi partea lucioasă de sus.

4

Image Un blat îl punem înapoi în forma de copt și îl ungem generos cu cremă.

5

Image Punem deasupra celălalt blat și băgăm totul la frigider pentru 24 ore.

6

Image Decorăm torta. Pentru crema ganache vom amesteca smîntîna cu mierea și le vom pune la fiert într-un castron mic. În amestecul clocotit topim untul și ciocolata. Astfel obținem crema de ciocolată ganache cu care decorăm torta. Feliem torta și o servim ornată cu fructe, mentă și nuci.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Torturi




Comentarii

Похожие статьи