Ingrediente
blat:
250g unt
250g zahăr pudră
1 pachețel zahăr vanilat
6 ouă
300g nuci tocate mărunt
40g cacao
80g făină
1 pachețel praf de copt
Pentru cremă:
3 albușuri de ou
450g zahăr
300g unt
100g lapte condensat
Pentru crema ganache:
50g unt
150g smîntînă
50g miere
200g ciocolată
Pentru decor:
50g zahăr pudră
1 smochină
căpșuni
crenguță de mentă
nuci
Metodă de preparare
Pregătim blatul.
Batem în mixer la viteză medie untul cu zahărul pudră, adăugăm apoi zahărul vanilat și mărim viteza mixerului. Mixăm timp de 5 minute. Seperăm albușurile de gălbenușuri. Adăugăm gălbenușurile pe rînd în compoziția de unt, imediat după ele adăugăm nucile și cacao, mestecăm bine totul. Amestecăm praful de copt cu făina, adăugăm totul în mixer și pregătim aluatul. Într-un vas curat batem albușurile cu puțină sare pînă se măresc în volum. Cu ajutorul unei lopățele de lemn amestecăm albușurile bătute cu aluatul nostru de ciocolată și nuci. Aluatul obținut îl turnăm în două forme de copt și le dăm la cuptor pentru 20-25 minute la temperatura de 180oC. Blatul este gata cînd începe să se desprindă de pe formă.
Pregătim crema.
Diluăm 300g de zahăr în apă și punem la foc, amestecînd periodic. Batem albușurile cu mixerul timp de 3-5 minute. Adăugăm deasupra fără să oprim mixerul siropul fierbinte din zahăr. Mixăm totul la viteză medie. Albușurile vor crește în volum, cel puțin îndoit. Nu oprim mixerul pînă amestecul obținut nu se va răci, aproximativ 7-10 minute. După ce s-a răcit adăugăm untul fără să oprim mixerul. În crema obținută adăugăm laptele condensat și mestecăm cu o lingură.
Tags
Comentarii
Похожие статьи
-
Prăjitură„Cremolle” iun 17, 2014
-
Bicuiti cu alune dec 15, 2014
-
apr 05, 2025
-
Pesto de sfeclă mai 20, 2014
-
Торт "Птичье молоко" dec 23, 2016