Ingrediente
Pentru blat:
200g morcovi
160g făină
180g zahăr brun
160ml ulei vegetal
2 ouă
50g fulgi de cocos
70g stafide
1,5 linguriță praf de copt
¼ linguriță sare
1 linguriță scorțișoară
½ linguriță nucșoară
Coaja rasă a unei lămîi
Pentru cremă:
250g mascarpone
90g unt de temperatura camerei
90g zahăr pudră
Sucul unei ½ lămîie
Pentru decor:
5-6 lng fulgi de cocos
Metodă de preparare
Batem ouăle cu zahărul, pînă cînd se va topi.
Adăugăm uleiul și amestecăm, adăugăm treptat morcovul ras, stafidele, fulgii de cocos și coaja rasă de lămîie.
Amestecăm făina cu praful de copt, scorțișoara, nucșoara și sarea, adăugăm totul în compoziția lichidă.
Împărțim aluatul în două și coacem două blaturi cu diametrul 18cm la temperatura de 180oC. Lăsăm blaturile să se răcească.
Pregătim între timp crema: batem mascarponele cu zahărul pudră, sucul de lămîie și untul, pînă obținem o compoziție omogenă.
Asamblăm torta. Ungem bine primul blat cu cremă și îl acoperim cu cel de-al doilea. Ungem torta cu crema rămasă și o presărăm cu fulgi de cocos.
Comentarii
Похожие статьи
-
Salate iun 29, 2015
-
Scrumbie olandeza iun 11, 2014
-
Supă–cremă de legume ian 20, 2015
-
Roll de legume iun 13, 2014
-
Budincă de legume Trandafirul de toamnă dec 05, 2013