Tortă din morcovi

Просто&Вкусно - Torturi - Tortă din morcovi

Ingrediente

Pentru blat:

200g morcovi

160g făină

180g zahăr brun

160ml ulei vegetal

2 ouă

50g fulgi de cocos

70g stafide

1,5 linguriță praf de copt

¼ linguriță sare

1 linguriță scorțișoară

½ linguriță nucșoară

Coaja rasă a unei lămîi

Pentru cremă:

250g mascarpone

90g unt de temperatura camerei

90g zahăr pudră

Sucul unei ½ lămîie

Pentru decor:

5-6 lng fulgi de cocos

Metodă de preparare

1

Batem ouăle cu zahărul, pînă cînd se va topi.

2

Adăugăm uleiul și amestecăm, adăugăm treptat morcovul ras, stafidele, fulgii de cocos și coaja rasă de lămîie.

3

Amestecăm făina cu praful de copt, scorțișoara, nucșoara și sarea, adăugăm totul în compoziția lichidă.

4

Împărțim aluatul în două și coacem două blaturi cu diametrul 18cm la temperatura de 180oC. Lăsăm blaturile să se răcească.

5

Pregătim între timp crema: batem mascarponele cu zahărul pudră, sucul de lămîie și untul, pînă obținem o compoziție omogenă.

6

Asamblăm torta. Ungem bine primul blat cu cremă și îl acoperim cu cel de-al doilea. Ungem torta cu crema rămasă și o presărăm cu fulgi de cocos.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Torturi




Comentarii

Похожие статьи