pentru aluat:
2 ouă
120 gr zahăr
130 gr făină
100 ml frișcă
1 linguriță praf de copt
pentru cremă de dovleac:
600 gr dovleac plăcintar
2 ling. unt
100 gr ciocolată albă
100 gr brânză philadelphia
pentru glazura de ciocolată:
2 ling. zahăr
2 ling. cacao
3 ling. smântână
100 gr ciocolată neagră
1. Dovleacul se decojește și se curăță de semințe, se spală. Îl fierbem într-o cantitate nu prea mare de apă, până devine moale, apoi în coacem la cuptor. Dovleacul copt se face piure cu ajutorul blenderului. Trecem miezul printr-un tifon și lăsăm să se scurgă surplusul de lichid.
2. Preîncălzim cuptorul la 200 grade C. Pentru turte: mixăm 120 gr zahăr împreună cu ou, până obținem o compoziție albicioasă și puhavă.
3. Încorporăm în compoziția de ou cu zahăr făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecăm și adăugăm frișca, după care aducem aluatul la omogenizare.
4. Tava de copt se unge într-un strat subțire de unt și se tapițează cu făină, după care scoatem aluatul în tavă. Coacem în cuptorul preîncălzit, cca 30-35 minute.
5. Pentru crema de dovleac: pe baia de abur topim ciocolata albă și adăugăm crema de unt și pireul de dovleac. Amestecăm bine (opțional puteți adăuga în cremă alune mărunțite).
6. Pentru glazura de ciocolată: într-o cratiță, la foc mediu încălzim untul și adăugăm zahărul. Amestecând continuu așteptăm să se topească zahărul, după care turnăm smântâna. Adăugăm praful de cacao și bucăți de ciocolată neagră. Amestecăm compoziția până la omogenizare.
7. Turta coaptă o tăiem în două. Partea de jos se unge cu cremă și se acoperă cu partea de sus a turtei. Răcorim tortul și-l acoperim cu glazură de ciocolată. La dorință, puteți desena cu glazură de ciocolată albă o pânză de păianjen.