Ingrediente
Pentru blat:
85 gr unt
85 gr ciocolată neagră (70%)
1 cană făină
150 gr zahăr
30 gr praf de cacao
½ lgt. sare
1 lgt. praf de copt
Un vârf de cuțit sodă
2 ouă mășcate
150 ml iaurt slab (chefir)
2 lg. lapte
Pentru cremă:
100 gr ciocolată neagră (70%)
20 gr unt
25 ml lapte
30 ml smântînâ grasă President
1 lg. rom întunecat sau coniac
Un vârf de cuțit sare
Metodă de preparare
Unul și ciocolata se topesc pe baia de abur și se lasă la răcorit (pentru aluat).
Cernem făina împreună cu praful de copt, sarea și praful de cacao. Adăugăm zahărul și amestecăm încă odată ingredientele.
Într-un vas aparte amestecăm ouăle, chefirul și laptele și adăugăm acest amestec la ciocolata topită cu unt.
Împreunăm ingredientele uscate cu cele lichide și le amestecăm până la omogenizare.
Turnăm aluatul obținut într-o tavă de copt, unsă în prealabil cu unt și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade C, timp de 35-40 minute. Lăsăm blatul să se răcorească în tavă.
Când tortul s-a răcit definitiv, suprafața lui se acoperă cu crema de ciocolată. La dorință puteți înfrumuseța centrul tortului cu pomușoare sau fructe.
Comentarii
Похожие статьи
-
Botvynia iun 16, 2014
-
Salată de cartofi, cu hrean, ierburi și prosciutto oct 16, 2014
-
Masa festivă de Halloween oct 20, 2014
-
Pateu din iepure iun 11, 2014
-
Торт "Птичье молоко" dec 23, 2016