Tort Little black dress

Просто&Вкусно - Torturi - Tort Little black dress

Ingrediente

Pentru blat:             

85 gr unt

85 gr ciocolată neagră (70%)

1 cană făină

150 gr zahăr

30 gr praf de cacao

½ lgt. sare

1 lgt. praf de copt

Un vârf de cuțit sodă

2 ouă mășcate

150 ml iaurt slab (chefir)

2 lg. lapte

 

Pentru cremă:

100 gr ciocolată neagră (70%)

20 gr unt

25 ml lapte

30 ml smântînâ grasă President

1 lg. rom întunecat sau coniac

Un vârf de cuțit sare 

 

Metodă de preparare

1

Unul și ciocolata se topesc pe baia de abur și se lasă la răcorit (pentru aluat).

2

Cernem făina împreună cu praful de copt, sarea și praful de cacao. Adăugăm zahărul și amestecăm încă odată ingredientele.

3

Într-un vas aparte amestecăm ouăle, chefirul și laptele și adăugăm acest amestec la ciocolata topită cu unt.

4

Împreunăm ingredientele uscate cu cele lichide și le amestecăm până la omogenizare.

5

Turnăm aluatul obținut într-o tavă de copt, unsă în prealabil cu unt și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade C, timp de 35-40 minute. Lăsăm blatul să se răcorească în tavă.

6

Image Pentru cremă: topim pe baia de abur untul și ciocolata, amestecând continuu. Răcorim amestecul. Adăugăm rom sau coniac, sarea și smântâna. Batem bine ingredientele până se omogenizează.

7

Când tortul s-a răcit definitiv, suprafața lui se acoperă cu crema de ciocolată. La dorință puteți înfrumuseța centrul tortului cu pomușoare sau fructe.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Torturi




Comentarii

Похожие статьи