Tortă în tartă
Tortă în tartă
Tartă
Ingrediente:
125g unt
70g zahăr pudră
25g făină de migdale
Un vîrf de cuțit de sare
Un vîrf de cuțit de zahăr vanilat
1 ou
200g făină
50g cacao
Mod de preparare
- Tăiem untul rece cubulețe și îl batem într-un bol pînă se înmoaie.
- Adăugăm treptat peste unt, zahărul pudră, făina de migdale, sarea, vanilia, oul, caco și făina. Adăugăm următorul ingredient după ce anteriorul e amestecat complet. Amestecăm aluatul pînă nu va începe să se adune boț.
- Formăm o minge din aluat, o învelim în peliculă alimentară și o introducem în frigider pentru 2 ore sau cel mai bine lăsăm pe noapte.
- Din aceste ingrediente obțăinem 450g de aluat, pentru tartă de 23cm avem nevoie de 350g. Întindem aluatul într-un plast de 2mm și îl trecem în tavă, îl lipim bine de marginile tavei, înlăturăm surplusurile și le introducem în frigider pentru 1 oră.
- Încingem rola la 170oC, găurim cu furculița aluatul din tavă. Îl acoperim cu hîrtie de copt și adăugăm fasole sau mazăre, ca greutate. Coacem sub greutate 20 minute apoi fără pînă devine auriu.
Pandișpan Djocond
Ingrediente:
50g făină de migdale
50g zahăr pudră
50g gălbenușuri
20g albuș
40g făină
14g cacao
18g unt topit
90g albuș de ou
45g zahăr
Mod de preparare
- Încingem rola la 200o Amestecăm cu mixerul făina de migdale, zahărul pudră, albușul și gălbenușul de ou. Batem compoziția pînă va deveni deschisă la culoare și se va îngroșa.
- Amestecăm făina cu praful de cacao. Ocernem peste compoziția de migdale. Amestecăm cu o lopățică.
- Pregătim bezea franțuzească.
- O adăugăm treptat în aluat, amestecînd atent. Adăugăm untul topit.
- Turnăm aluatul în tavă și coacem pandișpanul 7-10 minute.
Sirop pentru însiropare
Ingrediente:
20g sirop (13g zahăr+7g apă)
15g apă
15g lichior de zmeură
Mod de preparare
- amestecăm lichiorul cu apa și siropul.
- Însiropăm pandișpanul după ce se va răci.
Mousse de coacăză
Ingrediente:
300g piure de coacăză
10g gelatină
250g frișcă
150g zahăr
Mod de preparare
- Încălzim piureul de coacăză cu zahărul, pentru a se dizolva zahărul. Înmuiem gelatina în apă rece pînă se va umfla, o scurgem și o adăugăm în piure. Lăsăm să se răcească pînă la 25oC.
- Batem frișca spumă și o adăugăm în piure.
Piure de coacăză putem pregăti și din fructe congelate: le punem la fiert și cînd devin moi le trecem prin sită. Adăugăm zahăr și punem la fiert, adăugăm apoi gelatina umflată preventiv.
Stratul de ciocolată
Ingrediente:
175g ciocolată neagră
250ml frișcă (36%)
- Batem frișca rece pînă devine pufoasă.
- Topim ciocolata pe baie de abur.
- Turnăm ciocolata treptat peste frișcă, amestecînd cu telul.
Glazură colorată
Ingrediente:
75g apă
150g zahăr
15g glucoză
100g lapte condensat
70g gelatină umflată
150g ciocolată albă
Colorant alimentar roșu și violet
Mod de preparare
- Topim ciocolata albă pe baie de abur.
- Adăugăm laptele condensat, gelatina, siropul și colorantul. Batem totul cu blenderul.
- Acoperim cu peliculă alimentară și lăsăm deoparte pînă la glazurare.
Asamblăm torta
1. Decupăm cu o formă rotundă două cercuri de pandișpan și le însiropăm.2. Punem la fundul formei pandișpanul, turnăm jumătate din cantitatea de mousse, așezăm coacăza fiartă cu zahăr. Apoi acoperim cu cel de al doilea pandișpan și turnăm mousse-ul rămas. Introducem în congelator pentru a se prinde.
3. Încălzim forma cu un încălzitor și scoatem torta.
4. Glazurăm torta printr-o sită.
5. Cînd se va prinde glazura punem torta în tartă, o decorăm cu fructe, chipsuri de ciocolată și mentă.
Tags
Похожие статьи
-
Cina de duminica mai 11, 2015
-
Пряничный торт ian 13, 2017
-
Torta de ficat iun 11, 2014
-
Tortă cu nuci iun 05, 2014
-
Перепела с апельсинами в карамели sep 28, 2015