Pincho spaniole

Просто&Вкусно - Pincho spaniole

Pincho spaniole

Pincho – este o invenție bască, care inițial a fost un aperitiv dar acum s-a transformat într-o masă completă. Pincho de baștină este din orașul San Sebastian. Acest micuț preparat, pe care îl mănînci din 1-2 mușcături, conține o întreagă paletă de arome.  Pincho nu poate fi numit preparat de înalt rafinament gastronomic, dar cu siguranță e o creație deosebită a mini-bucătăriilor de nivel înalt!

 

 

PINCHO CU HAMON


1 ardei gras rosu

2 rosii

1 lingurita otet balsamic

2 lingurite vin alb

1 catel usturoi

branza de capra

hamon sau prosciutto

baghet

sare

 

1.Ardeiul se taie fasii subtiri si da la tigaie in putin ulei vegetal. Potrivim de sare.

2.Rosiile se taie cubulete si se adauga la ardei. Stropim cu otetul balsamic, adaugam vinul, usturoiul zdrobit si amestecam totul.

3.Baghetul se feliaza, se unge cu branza de capra. Compozitia de legume se asezoneaza deasupra. La final asezam feliile de hamon sau prosciutto.


 

PINCHO CU TOMATE


100 g branza de capra

1 baghet

3-4 catei usturoi

2 rosiiulei de masline

sare 

 

1.Feliem baghetul. Asezam deasupra fiecarei felii de baghet putina branza de capra si le plasam intr-o tava de copt, pe care o dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru 5 minute.

2.Taiem rosiile in cuburi mici, peste care zdrobim cateii de usturoi si stropim totul cu uleiul de masline. Potrivim de sare.

3.Punem rosiile pe feliile de baghet cu branza de capra rumenite la cuptor.


 

PINCHO CU SARDINE


1 cutie de sardine in ulei

ardei gras verde

olive


1.Pe acele predestinate canapé-urilor (scobitori mai lungi) suprapunem sardinele si ardeiul verde. 

 

 

PINCHO CU CARNE DE CRAB


carne de crab

1 ceapa

cateva firicele de ceapa verde

1 baghet 

sare

 

1.Ceapa se taie rondele. Intr-o tigaie turnam ulei si rumenim ceapa pana isi schimba culoarea. Nu este nevoie s-o calim bine, este suficient doar sa se patrunda.

2.La ceapa se adauga carnea de crab si se rumeneste cca 1-2 minute. Potrivim de sare.

3.Compozitia obtinuta se aseaza pe baghet si se presara cu ceapa verde.



 

 

SANGRIA

 

½  pahar rom

¼ pahar suc de lămîie

1/3 pahar suc de portocale

1 sticlă vin roșu sec

1 lămîie

1 portocală

¼ pahar zahăr

½ ananas proaspăt

 

  1. Amestecăm într-un ulcior mare romul, sucul de lămîie, sucul de portocale, vinul și zahărul.
  2. Tăiem ananasul, portocala și lămîia rondele și le adăugăm în ulcior.
  3. Se poate servi și imediat dar ar fi bine să lăsăm peste noapte să se întrepătrundă.

 

Proveniența Sangriei

Sangria a apărut în secolul XIX-lea, în partea de sud a Spaniei și în Portugalia. Culegătorii de fructe purtau cu ei un burduf cu vin roșu diluat cu apă de izvor. În același burduf  ei storceau și suc de citrice. Un astfel de amestec facilita munca sub soare și îi răcorea pe muncitori, plus nu se îmbătau prea tare. Sangria poate fi pregătită dintr-o varietate mare de ingrediente. Gustul plăcut al acestei băuturi poate varia în funcție de fructele și lichiorul folosit. Unii adaugă deasemenea, apă minerală, transformînd-o întro băutură slab gazată. Alții prepară sangria pe bază de vin alb. Vara se recomandă să serviți sangria rece, iar iarna fierbinte, condimentată cu scorțișoară, cuișoare și nucșoară.

 

 


 

 

Rețete: Jennifer Straghalis Griffith;

fotografii : Olga Bux;

text: Olga Efimova


Tags

Похожие статьи

Comentarii