Călătoreşte cu gust în luna iulie

Просто&Вкусно - Călătoreşte cu gust în luna iulie

Călătoreşte cu gust în luna iulie

Noi am creat pentru dumneavoastră o nouă rubrică. Acum veți ști cu siguranță, în ce direcție să efectuați călătorii fascinante.



 

 

5-13 iulie. Festivalul „Taste of Chicago” (SUA)

 

Festivalul „Taste of Chicago” a fost organizat pentru prima dată în 1980, primarul din Chicago a alocat atunci 150 mii de dolari pentru organizarea unui festin gastronomic în cinstea Zilei Independenței, dar spre surprinderea tuturor la sărbătoare au venit 250 mii de oameni! De atunci, acest eveniment internațional atrage de fiecare dată foarte mulți vizitatori și este considerat unul dintre cele mai importante evenimente turistice din Illinois. Mai mult de 70 de restaurante uimesc și încîntă anual vizitatorii cu rețete originale și cu măiestria preparării lor. În plus, veți putea vizita o mulțime de master-classuri ale marilor chefi din Chicago, New York, Los Angeles și alte orașe.

 

Picnic în stil american


 

 

10-13 iulie. Festivalul vinului “Egri Bikavér” (Sânge de taur) în Eger (Ungaria)

 

Mulți turiști se adună anual în orașul maghiar Eger pentru a sărbători festivalul vinului “Egri Bikavér”, care este dedicat vinului și ocrotitorului local al vinificației și vinificatorilor – sfîntul Donatus. În timpul festivalului, piața centrală din Eger este plină de mese, pentru cei care doresc să mănînce și să guste unul dintre cele mai renumite vinuri din lume. Pe lîngă toate astea, vestiți somelieri realizează degustații ale diferitor soiuri de vinuri, iar în corturile amenajate în stil turcesc vinificatorii prezintă cele mai distinse produse, iar bucătarii oferă preparate delicioase din carne din bucătăria maghiară care se potrivesc de minune cu vinurile rafinate pe care le veți găsi din belșug la acest festival.

 


 

 

15-17 iulie. Sărbătoarea castravetelui în Suzdal (Rusia)

 

În fiecare an în orașul Suzdal se desfășoară o sărbătoare originală – Ziua castravetelui. Între 15 și 17 iulie orașul-muzeu devine sub cerul liber, centrul de confluență al grădinarilor amatori, agronomilor și profesioniștilor în acest domeniu, care vin să demonstreze cele mai bune exemplare de castraveți pe care i-au cultivat personal. Protagonistul principal al sărbătorii este – Castravetele Rassolovici – pe care îl putem întîlni sub forme care mai de care mai diverse. Și ca obiecte de artizanat confecționate din lemn, diverse cîntece și dansuri dedicate castravetelui și diferite concursuri distractive. Chiar și oaspeții se îmbracă tematic, în nuanțe de verde luminos, ca să sublinieze și mai mult atmosfera sărbătorii.


Rețete cu castraveți

 

 

 

23-26 iulie. Festivalul gastronomic “Gladmat” în Norvegia

 

Cel mai mare festival gastronomic din Europa de Nord – Gladmat – se extinde, de semenea, și la marginea fiordului – în orașul antic Stavanger. Acest evenimet pupular atrage anual 250 mii de vizitatori. Este locul de întîlnire al producătorilor și consumatorilor de produse alimentare, precum și un motiv temeinic de a descoperi și de a gusta ingrediente locale și de a obține informații veridice despre cele mai recente tendințe culinare. Master-classurile culinăriei pupulare includ lecții despre tot și orice, de la preparate italiene și vinuri pînă la tapasul fără gluten, mai mult decît atît, acest festival adună bucătari emeriți. De exemplu, Gordon Ramsay a fost invitat de onoare la Gladmat 2010.

 

 Un bucătar în ajutor Petru Scalețchi


 

23-26 iulie. Ziua cocktailului “Pisco Sour” în Peru

 

În fiecare an , în a patra duminică a lunii iulie în Peru se sărbătorește o dată foarte importantă – ziua cocktailului Pisco Sour (National Pisco Sour Day)! Peruanii adoră acest cocktail și au hotărît să-i organizeze o sărbătoare. Ziua celui mai faimos cocktail al țării, care are la bază vodca de struguri Pisco, a fost marcată pentru prima dată în mai 1999. Festivalul Pisco Sour este plin de iarmaroace, concursuri, concerte, la care participă colective afro-peruviene și colective de muzică creolă. De asemenea, pe străzile orașului se desfășoară dansuri latino și bineînțeles, se petrec degustații ale cocktailului cu renume mondial.

 


Cocktailuri de vară

Фестиваль «Вкус Чикаго» (Taste of Chicago) – это крупнейший кулинарный фестиваль на Среднем Западе, который проходит ежегодно в июле в городе Чикаго (штат Иллинойс, США). Традиционно этот праздник еды и музыки длится пять дней. Начало традиции проведения фестиваля было положено в 1980 году. Это был однодневный праздник «Вкус Чикаго» в День Независимости США, 4 июля, финансируемый городскими властями. Тогда на праздник для гурманов приехали 250 тысяч человек. С тех пор фестиваль с каждым годом все более разрастался и территориально, и по времени.

Источник: http://www.calend.ru/holidays/0/0/2740/
© Calend.ru

 

Tags

Похожие статьи

Comentarii